Wethouder Peter Calis (l), Annelou (op snuffelstage bij de gemeente Laren) en wethouder Ton Stam (r). Achter: medewerker gemeentelijke buitendienst.
Wethouder Peter Calis (l), Annelou (op snuffelstage bij de gemeente Laren) en wethouder Ton Stam (r). Achter: medewerker gemeentelijke buitendienst. Foto: Gemeente Laren

Bankjes Laren na bekladding in ere hersteld

Algemeen

LAREN - Twee bankjes zijn er onlangs opgeknapt op dezelfde kruising: Schuilkerkpad Veerweg in Laren.

De twee bankjes waren namelijk door vandalen bespoten en bekrast. De bankjes zijn gereinigd, geschuurd en opnieuw gelakt door medewerkers van de gemeentelijke buitendienst.

Verzoek
De bankjes zijn destijds geplaatst op verzoek van een bewoner – mevrouw Pierson -, die haar dagelijkse wandelingen in het gebied de Eng maakte.

Toen de gemeente van dit verzoek hoorde, waren ze gelijk enthousiast. Het Gooische Natuur Reservaat (GNR) wilde ook graag meewerken. De bankjes staan er al sinds februari 2020, sindsdien hebben veel wandelaars daarvan gebruik gemaakt.

Even uitrusten
Wethouder Ton Stam: “De wandelaars daar zijn heel tevreden en blij met de bankjes en gebruiken de bankjes om even uit te rusten en te genieten van de prachtige plek. We hebben gemeend de bankjes direct weg te halen om ze na het opknappen daar weer neer te zetten.”

“De bankjes waren onder meer beklad met graffiti. We gaan niet opzij voor de raddraaiers die de bankjes vervuilen of vernielen. Grote dank aan de mannen van de gemeentelijke buitendienst die de bankjes nu weer in ere hebben hersteld.”

Prachtige plek
Wethouder Peter Calis, die destijds samen met GNR het verzoek van mevrouw Pierson heeft gerealiseerd: ¨Het is een prachtige plek voor de bankjes, en ik heb er veel complimenten over gekregen.”

“De verontwaardiging over de bekladding was dan ook groot. Ik ben reuzeblij dat ze nu weer zo netjes zijn teruggeplaatst. Laten we vooral hopen dat die plek nu gekoesterd wordt en ontzien blijft van vandalisme.”

Afbeelding
Uitgebreide kunstexpositie bij Gijselman Exposities met diverse werken Cultureel 19 uur geleden
Afbeelding
Ex-stadsdichter Gerard Wortel en cellist Bas van Waard in Brinkhuis Cultureel 18 mei, 16:55
Afbeelding
Samen genieten van het Goede Buren Diner in Eemnes Mensen 18 mei, 12:42
Afbeelding
Thema Sint Jansprocessie ‘Op de weg van de Vrede’ Cultureel 18 mei, 07:32
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding dominee Job de Bruijn Mensen 17 mei, 16:32
Afbeelding
Aanpassingen tracé snelle bus in Blaricummermeent Algemeen 17 mei, 15:40
Afbeelding
Twee dagen schaapscheerdersfeest bij Goois Natuurreservaat Natuur en Milieu 17 mei, 07:30

Uit de krant