Afbeelding
Foto: Pexels.com

Opknapbeurt en extra plekken voor carpoolplaats Eembrugge

Algemeen

EEMNES - De carpoolplaats in Eembrugge wordt uitgebreid van 30 naar 45 parkeerplekken. Dit heeft provincie Utrecht besloten omdat ze het toenemende aantal carpoolers willen voorzien van de benodigde ruimte en zodat carpoolen gestimuleerd wordt. Minder auto’s op de weg zorgt eenmaal voor minder files en is beter voor het milieu.

De werkzaamheden starten maandag 14 februari en er wordt tot en met vrijdag 18 maart aan gewerkt. Tot die tijd is de carpoolplaats afgesloten en kunnen de carpoolers tijdelijk parkeren op de carpoolplaats in Baarn. Het overige verkeer wordt niet gehinderd door de werkzaamheden. 

In de periode 14 februari tot 18 maart kunnen carpoolers gebruik maken van de nabijgelegen carpoolplaats Baarn. Die is vanaf de carpoolplaats Eembrugge te bereiken via de A1 richting Hilversum.

Werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan uit het opbreken van de bestaande verhardingen en parkeervakken. Vervolgens wordt het terrein anders ingedeeld en opnieuw ingericht met 45 parkeerplekken. Er komen ook voorzieningen voor het opladen van elektrische auto’s.

De carpoolplaats in Eembrugge maakt deel uit van een netwerk van carpoolplaatsen in de provincie Utrecht. De carpoolplaats in Maartensdijk wordt in 2022 ook opgeknapt en uitgebreid van 50 naar 75 plekken.

Afbeelding
Uitgebreide kunstexpositie bij Gijselman Exposities met diverse werken Cultureel 18 uur geleden
Afbeelding
Ex-stadsdichter Gerard Wortel en cellist Bas van Waard in Brinkhuis Cultureel 18 mei, 16:55
Afbeelding
Samen genieten van het Goede Buren Diner in Eemnes Mensen 18 mei, 12:42
Afbeelding
Thema Sint Jansprocessie ‘Op de weg van de Vrede’ Cultureel 18 mei, 07:32
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding dominee Job de Bruijn Mensen 17 mei, 16:32
Afbeelding
Aanpassingen tracé snelle bus in Blaricummermeent Algemeen 17 mei, 15:40
Afbeelding
Twee dagen schaapscheerdersfeest bij Goois Natuurreservaat Natuur en Milieu 17 mei, 07:30

Uit de krant