De kleintjes worden aangemoedigd het nog één rondje vol te houden
De kleintjes worden aangemoedigd het nog één rondje vol te houden Foto: Aangeleverd

Sponsorloop voor Het Geitenweitje dat moet verhuizen

Algemeen

LAREN - Het Geitenweitje moet verhuizen, om plaats te maken voor woningen. In goed overleg verhuist het om de hoek. Voor de inrichting is een sponsorloop gehouden en is een crowdfundactie gestart.

Het Geitenweitje aan de Harmen Vosweg is een groot begrip in Laren. Het bestaat al sinds 1957, toen het nog beheerd werd door de familie de Goede. Een aantal decennia later en het is inmiddels al bijna 25 jaar in handen van de familie Buhan. 

Ontmoeten
Het Geitenweitje is een plek waar jong en oud elkaar ontmoeten, waar sommige honduitlaters ‘s ochtends vroeg betrapt worden op het hardop groeten van de dieren.

Gelegen tussen de historische Soll-akkers en de moestuinen, is het een van de weinige plekken in Laren waar het landelijke dorpsgevoel nog overheerst.

Dierenopvang
Het Geitenweitje is geen kinderboerderij, het is een plek waar Anne Marie Buhan met alle liefde dieren opvangt die het nodig hebben.

Van verwaarloosde geiten naar verdwaalde kippen, bij Buhan zijn ze allemaal welkom en worden met ze met dezelfde liefde en aandacht opgevangen.

Sociale huurwoningen
Maar veranderingen zijn onvermijdelijk. En dus gaat de gemeente acht sociale huurwoningen bouwen op het aangrenzende veldje. Hierdoor is het Geitenweitje genoodzaakt om te verhuizen.

Niet ver, het gaat om het hoekje worden en het is in goed overleg met gemeente. De buurt kan het karakter van de plek blijven houden, maar de nieuwe weide met en zal ingericht worden. 

Stichting Het Geitenweitje
Er komt onder andere een nieuwe stal, hekwerk en een voederplek. Maar daar is natuurlijk geld voor nodig. Daarom is recent Stichting Het Geitenweitje opgericht om hierbij steun te bieden.

Zaterdagmiddag 29 januari hebben 25 kinderen uit de wijk laten zien het weitje een warm hart toe te dragen door zoveel mogelijk rondjes te lopen. Nadat ze natuurlijk eerst de wijk in geweest zijn om sponsoren te zoeken.

Met indrukwekkende inzet van de kinderen van vier tot twaalf jaar, is er die dag maar liefst 4500 euro opgehaald. 

Crowdfunding
Maar de kinderen kunnen het niet alleen. Dit bedrag is een goed begin maar er is nog meer geld nodig voordat alle kosten gedekt kunnen worden. Daarom heeft de stichting een Crowdfunding opgestart.

Op deze manier kunnen alle Laarders hun eigen steentje bijdragen om deze unieke plek en opvanglocatie voor dieren, een echt stukje Larens erfgoed te behouden. Doneren kan via doneeractie.nl.

Uit de krant