De bevrijding wordt dit jaar weer groots gevierd, maar wel zonder tanks.
De bevrijding wordt dit jaar weer groots gevierd, maar wel zonder tanks. Foto: Blaricumse bevrijdingsdagen

Blaricumse Bevrijdingsdagen en Het Gooi Bevrijd dit jaar weer gehouden

Algemeen

BLARICUM - “We hebben twee jaar stil gestaan maar eindelijk kunnen we weer onze enorme dank uitspreken aan de laatste 100 jarige veteranen die ons bezoeken aanstaande 6 en 7 mei in Blaricum”, laten organisatoren Camiel Hofstee en Erik Joosen weten.

“We doen dat natuurlijk weer op het Oranjeweitje met het Bevrijdingskonvooi: Het Gooi Bevrijd.”  De organisatoren hebben wel een kleine aanpassing. Vanwege de oorlog in Oekraïne zullen er geen tanks aanwezig zijn.

Belangrijk
“Met de afschuwelijke oorlog in het oosten wordt maar eens te meer weer duidelijk hoe ontzettend belangrijk het destijds was dat wij werden bevrijd en bevrijd bleven. Daarom moeten we juist die vrijheid vieren.”

“Laten we ons realiseren hoe waardevol het is dat wij hier in vrijheid de dingen kunnen en mogen doen die we zelf willen.”

Dodenherdenking
Op 4 mei worden de helden herdacht die van ver overzee hun leven gaven om Nederland deze vrijheid te gunnen.

De herdenking vindt plaats in het burgemeester Klarenbeek park bij het Monument met twee minuten stilte om 20.00 uur. Aansluitend kan er koffie worden gedronken in de tent.

Bevrijdings Konvooi
Op 6 mei wordt het Bevrijdings Konvooi met de voertuigen en de veteranen uit de Tweede Wereldoorlog om 17.00 uur ontvangen op het Oranjeweitje.

Het Konvooi wordt voorgegaan door de Seafort Highlanders Piperband. De muzikale omlijsting wordt verder verzorgd door de Harpers uit Engeland. Er is uitgebreide horeca met toiletten aanwezig.

Feestavond
Op 7 mei eert Blaricum Veteranen en het Bevrijdingskonvooi met een geweldige feestavond in de Stretchtent op het Oranjeweitje.

Big Band Blow uit Soest geeft weer een fantastische show en ook de Harper’s zullen weer aanwezig zijn. Aanvang is vanaf 20.00 uur en het feest gaat door tot 00.00 uur middernacht.

Vrijheid
De organisatie van de stichting Blaricumse Bevrijdingsdagen is zeer dankbaar dat zij kunnen leunen op de Gemeente Blaricum, maar vooral ook op de sponsoren die belangeloos ruim hebben gedoneerd om dit feest van Herdenking mogelijk te maken.

“Het is belangrijk om de bevrijding te blijven herinneren, vrijheid is absoluut niet vanzelfsprekend.” De toegang is voor alles gratis, er zijn voldoende zitplaatsen voor ouderen. Voor meer informatie kijk op blaricumsebevrijdingsdagen.nl.

Uit de krant