In spanning afwachten of je bent geslaagd.
In spanning afwachten of je bent geslaagd. Foto: Aangeleverd

Alle leerlingen basisscholen Laren geslaagd voor Praktisch Verkeersexamen

Algemeen

LAREN - Leerlingen van groep 7 van de vier Larense basisscholen hebben in de ochtend van 6 april het Praktisch Verkeersexamen afgelegd.

De route die de kinderen hebben moeten afleggen werd van te voren gedeeld, zodat zij zich konden voorbereiden door de route te fietsen. 

Spannend
Het was op woensdagochtend 6 april best druk in het dorp, wat het nog spannender maakte. Ook moest de route iets aangepast worden, want er werd een reclame opgenomen waardoor een deel van de Nieuweweg was afgesloten.

Gelukkig werd er snel een oplossing gevonden tussen VVL, de opname crew, politie en hulpouders. De kinderen gingen hier ook goed mee om. 

Iedereen geslaagd
Alle kinderen zijn uiteindelijk geslaagd en hebben aangetoond dat zij de theorie ook in de praktijk kunnen toepassen. Veilig Verkeer Nederland geeft wel mee dat de leerkrachten en ouders moeten blijven oefenen en waar nodig is hun positief corrigeren.

Zo kunnen de kinderen meer ervaring opdoen in het verkeer en met allerlei verkeerssituaties en zijn ze goed voorbereid op de middelbare school. 

Statistieken
Over de 131 leerlingen die het verkeersexamen hebben afgelegd, waren de meest gerapporteerde verbeterpunten dat ze goed achterom moet kijken en duidelijk hun richting moeten aangeven.

De lokale organisatie van de dag, inclusief afstemming en samenwerking met gemeente, politie en de scholen, is in handen van vrijwilligers. Nu bestaat de VVL organisatie uit drie moeders van kinderen van de Larense basisscholen De Ploeg, Larense Montessorischool en De Binckhorst.

Afbeelding
Uitgebreide kunstexpositie bij Gijselman Exposities met diverse werken Cultureel 19 uur geleden
Afbeelding
Ex-stadsdichter Gerard Wortel en cellist Bas van Waard in Brinkhuis Cultureel 18 mei, 16:55
Afbeelding
Samen genieten van het Goede Buren Diner in Eemnes Mensen 18 mei, 12:42
Afbeelding
Thema Sint Jansprocessie ‘Op de weg van de Vrede’ Cultureel 18 mei, 07:32
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding dominee Job de Bruijn Mensen 17 mei, 16:32
Afbeelding
Aanpassingen tracé snelle bus in Blaricummermeent Algemeen 17 mei, 15:40
Afbeelding
Twee dagen schaapscheerdersfeest bij Goois Natuurreservaat Natuur en Milieu 17 mei, 07:30

Uit de krant