Afbeelding
Foto: Bob Awick

Programma herdenking 4 mei Blaricum

Algemeen

BLARICUM - Blaricum staat op 4 mei weer stil bij de getroffenen van de Tweede Wereldoorlog en alle mensen die door oorlog en vredesmissies zijn omgekomen. De herdenking vindt plaats bij het monument in het Burgemeester Klaarenbeekpark.

Inwoners van Blaricum zijn vanaf 18.30 uur welkom om mee te lopen met een stille tocht die start vanaf de Sint Vituskerk aan de Kerklaan 17. De route eindigt bij het monument in het Burgemeester Klaarenbeekpark. 

Programma 
Om 19.00 uur start het herdenkingsconcert met verschillende musici. In de pauze van het herdenkingsconcert houdt burgemeester De Zwart een toespraak en tussen de muziekstukken door lezen Blaricumse basisschoolkinderen eigen gedichten voor.

Om 19.25 uur houdt burgemeester Joan de Zwart-Bloch haar toespraak. Daarna verzorgt Nando Westrienen de ‘Taptoe’. Na de 2 minuten stilte klinkt het Wilhelmus, gevolgd door de kranslegging en bloemenhulde.

Bloemen
Er staan bloemen klaar bij de ingang van het park voor de aanwezigen. Na afloop is het mogelijk om samen koffie en thee te drinken in de tent op het Oranjeweitje tegenover de Dorpskerk.

Houd de website van de gemeente in de gaten voor de meest actuele informatie: blaricum.nl/4en5mei.

Uit de krant