Boegbeeld van muzikale zorg, zo wordt het Papageno Huis genoemd.
Boegbeeld van muzikale zorg, zo wordt het Papageno Huis genoemd. Archieffoto: Papageno Huis Laren

Hét feest van waardering voor de zorg ook gevierd in Laren

Algemeen

LAREN - Het Papageno Huis in Laren is een van de grote drie stops waar een bijzondere bus zal stoppen op 12 mei ter gelegenheid van de ‘Dag Van De Zorg’.

“Terugkijkend op twee bewogen jaren, vooruitkijkend naar een zorgzame toekomst is het tijd om de ‘Dag Van De Zorg’ voor eens en voor altijd stevig en collectief op de kaart te zetten”, laat de organisatie weten.

“Daarom wordt op 12 mei de waardering voor de twee miljoen hard werkende  zorgverleners landelijk gevierd.”

Zorg bedanken
“Onder de titel ‘Ik Heb Je Hart Nodig’ verbinden we deze hele dag zorgverleners, partners maar ook jongeren, ofwel: het antwoord op de toekomstige zorgvraag.”

Er wordt met een bijzondere bus langs verschillende zorginstellingen getoerd, ook krijgen waardevolle sprekers en artiesten een podium en wordt er een online gastles voor basisscholen met bekende Nederlanders verzorgd. 

Als afsluiter is er een waanzinnig slotconcert in het hart van Nederland: Harderwijk. Het voornaamste doel is de zorg te bedanken en positief onder de aandacht te brengen.

Joost Speelman
Joost Speelman, bekend van het muzikale theaterduo Speelman & Speelman, is gevraagd een paar nummers te spelen tijdens de dag van de ode aan de zorg op 25 januari. Er was geen budget, er moest gewoon een half uurtje non-profit muziek gemaakt worden.

“Dat moet toch groter,” was de reactie van Speelman. “Het moet enorm gevierd worden. Net zo groot als de inzet van alle zorgverleners en net zo groot als de dank van iedereen die minuut in, minuut uit geholpen wordt.”

Eenheid
“De dag van de zorg wordt tot dusver nooit als eenheid gevierd, terwijl het wel een landelijke sector is. Ik mis die verbinding. We mogen nooit meer wegkomen met een appelgebakje of een boekenbon.’’

En zo is de campagne ‘Ik Heb Je Hart Nodig’ geboren. Samen met Christine Ros van het creatieve event- en concepten bedrijf Buiten Bewust Zijn heeft Joost een programma voor alle zorgprofessionals georganiseerd.

10.000 basisscholen 
Om 9.00 uur start de dag met een uitzending van onlinegastles.nl. Online reporter, tevens Olympisch kampioen schaatsen Jochem Uytdehaage, komt deze ochtend bij honderden basisscholen in de klas voor een bijzondere ‘Ik Heb Je Hart Nodig’ uitzending.

Speciaal voor 12 mei kunnen alle deelnemende leerlingen Youp van ’t Hek het hemd van zijn lijf vragen. De bekende cabaretier heeft aardig te kampen gehad met corona en wil graag op een luchtige en vrolijke manier aansluiting vinden met het onderwijs over de noodzaak en waarde van goede zorg.

Bus in Laren
Om 10.30 uur vertrekt de speciaal gepimpte bus uit Harderwijk. De drie grote stoplocaties zijn: het Olympisch stadion in hartje Amsterdam. Vervolgens toeren ze verder naar het beroemde Papageno Huis in Laren opgericht door Jaap en Aaltje van Zweden, ofwel het boegbeeld van muzikale zorg.

Alle omliggende zorginstellingen zijn uitgenodigd om bijeen te komen voor een vrolijke ode van zowel de bewoners als de artiesten die meereizen.

UMC
Tot slot wordt er gestopt bij het bruisende zorg metropool UMC in Utrecht, om een bijzonder concert te geven vanaf het helikopter platform. Terwijl beneden in de bus het woord wordt gegeven aan verpleegkundigen, artsen en de directeur die het belang van waardering uit eigen ervaring benadrukken.

De finish van de reis is in Harderwijk op het festivalterrein waar het feest van waardering voor duizenden zorgmedewerkers voor eens en voor altijd goed op de kaart wordt gezet.

Line-up
Er staat een groot podium klaar voor de bijzondere line-up: Roel van Velzen met zijn band, de met platina bekroonde en met een Edison voor beste nieuwkomer vereerde MEAU, winnaars van De Beste Singer-Songwriter Nederland en België: Michael Prins en Anna Rune en natuurlijk staat Speelman & Speelman er zelf ook om het dak eraf te spelen.

Er is ruimte voor 5.000 bezoekers, bestaand uit zorgmedewerkers, betrokkenen, partners maar ook voor mensen die het feest van waardering mee willen vieren. 

Uitnodiging
Het Papageno Huis is één van de locaties waar de bijzondere bus een stop zal maken. Maar dit feest reikt verder dan de medewerkers van het Papageno Huis.

Iedere medewerker, van conciërge tot chirurg tot vrijwilliger, die werkzaam is in de zorg in Laren en omstreken is uitgenodigd er bij te zijn. Op 12 mei tussen 14.00 en 15.00 uur zal de bus bij het Papageno Huis aan de Naarderstraat 77 in Laren zijn.

Tickets
Tickets zijn te bestellen via de website ikhebjehartnodig.nl Wie op het slotconcert niet aanwezig kan zijn, maar wel mee wil feesten, kan dit doen via de livestream, verzorgd door Livestream Facilities.

Elke zorginstelling van Nederland kan hierbij kosteloos aansluiten en ook via onze site kun je meekijken.

Uit de krant