Dominee Peter en zijn vrouw Jeanette werken in Zuid-Soedan.
Dominee Peter en zijn vrouw Jeanette werken in Zuid-Soedan. Foto: Aangeleverd

‘Happen en Trappen’ op Hemelvaartsdag voor Zuid-Soedan

Algemeen

EEMNES - Aankomende Hemelvaartsdag, op donderdag 26 mei, organiseert de Actie Thuisfront Commissie (TFC) het evenement ‘Happen en Trappen’.

Tijdens dit evenement fiets je door de polder van Eemnes én staat er op verschillende bijzondere locaties een culinair hoogtepunt waar je onder het genot van een heerlijk drankje of eten kan uitrusten.

Peter en Jeanette
Dit doen ze om het uitgezonden dominees echtpaar Peter en Jeanette financieel te kunnen ondersteunen. Zij zijn 4 jaar geleden uitgezonden naar Zuid-Soedan door de kerkelijke Hervormde Gemeente van Eemnes.

Het echtpaar blijft daar nog 2 jaar. Ds. Peter geeft daar les aan studenten die predikant willen worden en zijn vrouw Jeannette geeft gezondheidslessen aan de vrouwen daar.

Happen en Trappen
Om 14.30 uur is iedereen met fiets welkom op de Blommenhoeve, Meentweg 37 in Eemnes. Daar worden groepen gemaakt die een rondje polder gaan fietsen.

Bij de culinaire hoogtepunten kan je uitrusten en genieten van de lokale producten. Eten begint al bij de Blommenhoeve en eindigt daar ook weer met het dessert. De tocht is ongeveer 20 km lang en zal 3 tot 4 uur duren.

Algemene informatie
Het kost 42,50 euro per persoon en er kan vooraf worden afgerekend. Aanmelden voor dit evenement kan bij Wim Rozenberg, zijn telefoonnummer is: 0641622267 of mail w.rozenberg01@kpnplanet.nl. Opgeven kan tot en met 13 mei, vol = vol.

Ds. Peter de Groot preekt om 09.30 in de dienst, een geeft daarna een presentatie. Het echtpaar fietst zelf ook mee. Er is in ieder geval tijd genoeg om vragen aan hen te stellen.


Uit de krant