De zogeheten Gordiaanse Knoop zoals deze in het ontwerp staat, wordt aangepast.
De zogeheten Gordiaanse Knoop zoals deze in het ontwerp staat, wordt aangepast. Foto: Hov in 't Gooi

Aanpassingen tracé snelle bus in Blaricummermeent

Algemeen

BLARICUM - Het voorlopig ontwerp voor het Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) voor de Stroomzijde in Blaricum is eind april in de klankbordgroep besproken en er komen aanpassingen.

De belangrijkste wijziging ten opzicht van het eerdere ontwerp is een nieuw ontwerp voor de Gordiaanse Knoop. Dit kruispunt wordt voorzien van verkeerslichten en een aparte opstelstrook voor de bus. 

Het wordt voor auto’s en busjes moeilijker om rechtdoor te rijden op de Gordiaanse Knoop. Dit levert nu vaak gevaarlijke situaties op.

Verplaatsen fietsoversteek
Een andere belangrijke wijziging van het ontwerp is het verplaatsen van de fietsoversteek van de Gooische Dreef naar de Gordiaanse knoop.

Fietsers en voetgangers kunnen daar met een verkeerslicht oversteken, dat verbetert voor hen de veiligheid.

30 km per uur
Zoals eerder besloten blijft de toegestane snelheid op de Stroomzijde 30 km per uur. Om dit te benadrukken, wordt ter hoogte van de splitsing Gooische Dreef / Stroomzijde een snelheidsremmend plateau gemaakt.

Binnenkort worden de omwonenden en raadsleden geïnformeerd over het totaal aan maatregelen en de inpassing daarvan. Ook de planning wordt dan besproken.

Uit de krant