George, midden achter, aan het werk met het projectteam.
George, midden achter, aan het werk met het projectteam. Foto: Project March

Project MARCH bouwt exoskelet met Larense inbreng

Algemeen

LAREN - George Vegelien is dit jaar de Software Lead van Project MARCH. Zijn hele jeugd heeft hij in Laren gewoond en is hier opgegroeid.

Project MARCH is een studententeam van de Technische Universiteit Delft, zij bouwen met 26 studenten in één jaar tijd een exoskelet voor iemand met een dwarslaesie. 

Robotisch pak
Een exoskelet is een robotisch pak waarmee mensen met een dwarslaesie weer kunnen opstaan en lopen.

Het team is een multidisciplinair team, wat inhoudt dat er verschillende achtergronden aan meewerken. Zo hebben ze Electrical Engineers, Software Engineers, maar ook een Management Team.

Code schrijven
George, 22 jaar, heeft zijn bachelor ‘Computer Science and Engineering’ aan de TU Delft afgerond. Dit jaar zet hij zich dus in als Software Lead van Project MARCH.

De taak van de Software Engineers is om alle code te schrijven voor het besturen van het exoskelet. Daarnaast moet de Software Lead dit proces goed aansturen.

Ervaring
George wilde Project MARCH gaan doen voor de ervaring en om op de voorgrond van de techniek te kunnen staan. Het gehele team werkt samen naar hetzelfde doel, waardoor iedereen ontzettend gemotiveerd is.

“Je leert een grote groep mensen met verschillende achtergronden goed kennen. Uiteindelijk willen we samen met het team een fysiek exoskelet neerzetten dat gemakkelijker door de wereld kan lopen. Door deze nauwe samenwerking bouw je een hechte band op met elkaar”, aldus George.

Anders leren
Om een jaar aan de slag te zijn bij Project MARCH is een totaal andere ervaring dan studeren: “Met mijn functie leer ik meerdere vaardigheden. Van het managen van een team tot hoe het bedrijfsleven eruit ziet, maar ook dat robotica niet altijd even makkelijk is.”

“Daarnaast hoop ik dit jaar meer te leren over hoe de theoretische stof van de studie in het bedrijfsleven kan worden toegepast. Na dit jaar wil ik alles wat ik heb geleerd meenemen en beginnen aan de master Computer Science.”

Nieuwe toevoegingen
In maart stelde Project MARCH hun Design Presentatie voor, toen werd het ontwerp van het exoskelet getoond. Dit jaar focust het team zich met name op het volledig dynamisch lopen en het creëren van meer flexibiliteit.

Door nieuwe toevoegingen zal het buiten lopen met het exoskelet op verschillende ondergronden mogelijk zijn in de toekomst. 

Gebruiksvriendelijkheid
Onder andere wordt de gebruiksvriendelijkheid verbeterd met afneembare schoenen. Verder is er een nieuwe software methode die op het moment zelf looppatronen maakt op basis van de input van dieptecamera’s.

Op 19 augustus 2022 zal Project MARCH VII voor groot publiek tonen wat het team in een jaar tijd voor elkaar heeft gekregen.

!
Afbeelding
Eemjazz weer te bewoneren in de Johanneskerk Cultureel 17 aug, 17:15
Afbeelding
Sluis Blaricummermeent moet beperkt schutten door droogte Natuur en Milieu 17 aug, 12:23
Afbeelding
Openbare laadpaal in de BEL-gemeenten vaak dichtbij Natuur en Milieu 16 aug, 17:25
Afbeelding
Jazz Festival terug in Laren Cultureel 16 aug, 12:12
Afbeelding
Noodkreet Voedselbank voor een Algemeen Coördinator en ruimte voor winteropslag Algemeen 15 aug, 13:48
Afbeelding
Feestelijk borrel voor Larense vrijwilligers Buurt & wijk 15 aug, 07:56
Afbeelding
Carminis Consort met ‘Cantate et Laudate’ Cultureel 14 aug, 15:56

Uit de krant