Afbeelding
Foto: Tumisu via Pixabay

Voedselbank vergroot normen voor voedselpakket

Algemeen

REGIO - De voedselbanken hebben in een extra vergadering besloten de normen voor een voedselpakket per direct te vergroten, zo ook in het Gooi en Omstreken. 

Doordat steeds meer mensen nu geraakt worden door de inflatie en de sterk stijgende energieprijzen, is er voor meer mensen hulp nodig.

Toename aanvragen
De voedselbanken zien landelijk een toename van het aantal aanvragen voor een voedselpakket. Mensen die help krijgen bij de voedselbank krijgen in principe gelijk een voedselpakket toegewezen voor een maand. Die periode is nodig om dan een hulpverlener te vinden en om alle gegevens op een rijtje te zetten. 

Nieuwe norm
De nieuwe norm per huishouden is een bedrag van 190 euro en per persoon van dat huishouden 110 euro. Dus voor een eenpersoonshuishouden 300 euro, een tweepersoonshuishouden 410 euro en een driepersoonshuishouden 520 euro enzovoorts.

Het lukt de voedselbank nog om voldoende eten voor de pakketten te krijgen door de inzet van vrijwilligers. Met de vele donaties van onder andere stichtingen, bedrijven en particulieren kunnen ze zo nodig extra producten bijkopen.

Meer informatie
Op de website voedselbankgooi.nl staat meer informatie over hoe en waar een voedselpakket aangevraagd kan worden. Uiteraard is het ook mogelijk direct contact op te nemen met de Afdeling Klantenadministratie via klantenadministratie@voedselbankgooi.nl.

Uit de krant