De waterpret middag van afgelopen zomer georganiseerd voor Oekraïense kinderen.
De waterpret middag van afgelopen zomer georganiseerd voor Oekraïense kinderen. Foto: Ton Rigter

Rondje Flevoland voor Oekraïense kinderen in Eemnes

Algemeen

EEMNES - Een groep van dertien hardlopers vertrekt vrijdag 30 september van het huis van Eemnes voor een 240 kilometer lange estafetteloop rondom Flevoland. Met de door Pax kinderhulp Eemnes georganiseerde tocht hoopt men een mooi bedrag op te halen om activiteiten te organiseren voor de in Eemnes woonachtige Oekraïense kinderen. 

De groep hoopt zaterdag 1 oktober rond 17.00 uur weer in Eemnes te finishen. De dertien lopers, die verdeeld zijn in twee groepen, zullen om de beurt 15 minuten lopen waarbij ze telkens begeleid worden door twee fietsers. De overige deelnemers volgen met twee busjes wachtend op hun beurt. Tijdens de tweedaagse tocht zorgt een speciale cateringploeg voor de inwendige mens. Elke deelnemer heeft zich voor minimaal 200 euro laten sponsoren. De grote sponsoren krijgen elk hun bedrijfslogo op het shirt en op een speciaal zeildoek welke bij de start en finish plaats word geplaatst.

Oekraïense kinderen
Waar Pax kinderhulp Eemnes zich normaal voornamelijk inzet voor kansarme Armeense kinderen, heeft de werkgroep afgelopen zomer al meerdere activiteiten voor de Eemnesser Oekraïense kinderen georganiseerd. Zo zijn de kinderen en hun moeders een dagje naar Oud Valkeveen geweest, zijn er springkussens gehuurd en was er tijdens het warme weer een heerlijke 18 meter lange buikschuifbaan. In de herfstvakantie staat er al een uitje naar de Spelerij in Dieren gepland. Ook voor de Eemnesser kinderen heeft de Pax werkgroep bijgedragen aan het organiseren van de spektakeldagen in het Huis van Eemnes tijdens de zomervakantie.

Burgemeester Roland van Benthem zal vrijdag om 10.00 uur het startschot geven. Zaterdagmiddag worden de lopers rond de klok van 17.00 uur weer bij het huis van Eemnes terug verwacht en zal de opbrengst door de burgemeester worden bekend gemaakt.

Sponsoren
Alle inwoners zijn van harte welkom bij het huis van Eemnes om de groep sportievelingen uit te zwaaien of zaterdagmiddag te ontvangen. Ook is iedereen uitgenodigd om de lopers te ondersteunen. Donaties kunnen worden overgemaakt naar rekeningnummer NL46RABO 03159 18527 van Pax kinderhulp Eemnes met daarbij vermeld ‘Pax run 2022’ zodat het duidelijk dat het bedrag deze actie ondersteund.  

Uit de krant