Erik Vos, Joan van der Burgt, Rogier Meeuse en wethouder Theo Reijn legden samen de symbolische puzzel in elkaar.
Erik Vos, Joan van der Burgt, Rogier Meeuse en wethouder Theo Reijn legden samen de symbolische puzzel in elkaar. Foto: BEL Combinatie

Feestelijke start van de bouw nieuwbouwproject het Plukveld

Algemeen

EEMNES - Met het leggen van een enorme puzzel kreeg de feestelijke start van de bouw van nieuwbouwproject Het Plukveld op donderdag 22 september 2022 een officieel tintje. Een nieuwbouwproject lijkt soms wel een puzzel voordat daadwerkelijk de eerste spade de grond in kan en op deze symbolische wijze werd dit nog eens benadrukt volgens de sprekers van deze middag.

De ontwikkelaars Heijmans en Van Wijnen organiseerden samen deze gezellige middag waarop de toekomstige bewoners elkaar alvast konden ontmoeten. In het zonnetje en onder het genot van een hapje en drankje, en de gezellige klanken van een muziekduo dat, niet toevallig, ook uit Zuidpolder afkomstig was, werd er enthousiast kennis met elkaar gemaakt. Het officiële gedeelte werd ingeleid door Sandra Kool, senior ontwikkelaar bij Heijmans.

Puzzelen
Wethouder Theo Reijn, projectontwikkelaar Rogier Meeuse van Van Wijnen, Erik Vos directeur Heijmans en Alliantie-directeur Joan van der Burgt legden samen een puzzel waarop de situatie van de verschillende woningen werd weergegeven. Hierna kreeg Erik Vos, directeur van Heijmans, het woord die vooral de uitstraling van de nieuwbouw in Zuidpolder en ook van Het Plukveld onder de aandacht bracht.  “Wij zijn trots op dit project en wij hopen dat alle kopers hier straks heerlijk gaan genieten in deze prachtige leefomgeving, want dàt is waar wij dit allemaal voor doen”, aldus Vos.

Rogier Meeuse, ontwikkelaar bij Van Wijnen, benadrukte dat het in deze bijzondere tijden een groot goed was om betaalbare woningen te kunnen bouwen vooral gericht op starters. De ‘beneden- en bovenwoningen’ specifiek voor deze doelgroep zijn hier een goed voorbeeld van. 

Woningen voor Eemnessers
Reijn feliciteerde de kopers nadrukkelijk met hun nieuwe woning. Voor de 39 woningen waren er ruim 500 belangstellenden. “Dat u een woning heeft kunnen bemachtigen is dan ook een felicitatie waard. Door de aangescherpte toewijzingscriteria is het ons ook gelukt om het overgrote deel toe te wijzen aan inwoners van Eemnes en kopers die een maatschappelijke of economische binding met de gemeente hebben. Daarmee zijn gelijktijdig 9 sociale huurwoningen in Eemnes vrijgekomen voor verhuur.” De wethouder vertelde dat de gemeente maatregelen neemt om de bereikbaarheid te verbeteren. “Begin volgend jaar wordt de afrit van de A27 uitgebreid en wordt de halte van het hoogwaardig openbaar vervoer aangelegd. Daarmee krijgt u dicht bij huis een frequente busverbinding met Hilversum, Amsterdam, Utrecht en Almere. Voor de wat langere termijn werken wij aan het doortrekken van de Zuidersingel naar de A1.” Na het leggen van de puzzel was het officiële gedeelte ten einde en konden de toekomstige bewoners ook de vorderingen op de bouwplaats bekijken.

Over het Plukveld
Het Plukveld is het meest recente deelfase van Zuidpolder Eemnes. Heijmans en Van Wijnen hebben reeds diverse woningen in de Zuidpolder gerealiseerd. Het Plukveld ligt aan de Zuidersingel. De naam van dit project is een verwijzing naar het naastgelegen plantsoen waar fruit en bloemen vrij geplukt mogen worden. Heijmans en Van Wijnen bouwen hier beneden- en bovenwoningen met twee of drie kamers, rij- en hoekwoningen en vier twee-onder-een-kapwoningen. Allemaal duurzame en energiezuinige woningen die stuk voor stuk een rijke en unieke uitstraling hebben.

Alle koopwoningen zijn middels loting en toewijzing verkocht. De sociale huurwoningen zullen eind dit jaar door de Alliantie worden verhuurd en de toewijzing verloopt via Woningnet. Zuidpolder is een samenwerking tussen de gemeente Eemnes en woningontwikkelaars Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V. en Heijmans Huizen. Op www.zuidpoldereemnes.nl is meer informatie te vinden over Zuidpolder en de wijze waarop het wordt ontwikkeld.


Uit de krant