Er werden onder meer pannenkoeken gebakken.
Er werden onder meer pannenkoeken gebakken. Foto: Studio Kastermans / Alexander Marks
foto’s

NLdoet in Blaricum en Eemnes

Algemeen

BEL - Verschillende organisatie in Blaricum, Eemnes en Laren deden 10 en 11 maart weer mee aan NLdoet. “We ruimden op, repareerden daken, bakten pannenkoeken, gingen naar het museum en maakten een moestuin klaar voor het nieuwe seizoen”, schrijft de Versa Vrijwilligerscentrale op Facebook.

“NLdoet is een mooie manier om nieuwe enthousiaste vrijwilligers te vinden, om bergen werk te verzetten of je eenmalig in te zetten als de tijd je normaalgesproken ontbreekt”, vertelt Juliette Lugt van de Vrijwilligerscentrale. “Bovendien leer je zo allerlei leuke nieuwe mensen kennen. Samen een dag(deel) het verschil maken voor een organisatie in jouw buurt is ontzettend waardevol om te doen.”

(Tekst gaat door onder de foto’s)


Om goed voorbereid de lente in te gaan, moest er bijvoorbeeld nog veel gebeuren in de Moestuin Eemnes. Denk hierbij aan het het inzaaien van diverse gewassen, opruimwerkzaamheden en snoeiactiviteiten. Voor iedereen was er iets te doen, van zwaar tot licht werk. Zelfs het Eemnesser college van B&W deed mee.

(Tekst gaat door onder de foto)


Joke en Anne-Marie bakten pannenkoeken. (Foto’s: Studio Kastermans / Alexander Marks)

Een woordvoerder van de gemeente Blaricum vertelt: “Een vrolijke en smakelijke middag voor bewoners van Sherpa tijdens NL Doet! Burgemeester Barbara de Reijke, gemeentesecretaris Peter van Dijk, wethouders Frans Cornelis, Joke Lanphen en Anne-Marie Kennis verzorgden zaterdag 11 maart een lunch en bakten pannenkoeken. Daarna werd er buiten nog rondje gewandeld met een aantal bewoners. Een hele geslaagde middag!”

Uit de krant