De wethouders Liesbeth Boersen (links), Ben Lüken en Anne Marie Kennis. Foto Studio Kastermans.
De wethouders Liesbeth Boersen (links), Ben Lüken en Anne Marie Kennis. Foto Studio Kastermans.

Blaricums college kan aan de slag

BLARICUM - Het nieuwe college van Blaricum is geïnstalleerd. De wethouders Anna Marie Kennis (Hart voor Blaricum), Liesbeth Boersen (De Blaricumse Partij) en Ben Lüken (CDA) zijn gisteren benoemd.

Het zijn drie bestuurders met veel ervaring in de lokale politiek en die het dorp Blaricum goed kennen. Liesbeth Boersen en Ben Lüken waren al wethouder in Blaricum, Anne Marie Kennis was eerder wethouder in Laren.

Voor Ben Lüken is 'ontheffing van het vereiste van ingezetenschap' verleend; hij woont namelijk niet in Blaricum, maar in Weesp.

Portefeuilleverdeling
Wethouder Anne Marie Kennis heeft onder andere Economische Zaken en Financiën in haar portefeuille, maar ook de projecten Blaricummermeent, Centrumplan Bijvanck en Begraafplaats. 

Liesbeth Boersen is wethouder van onder andere Ruimtelijke Ordening, Verkeer, Milieu en Sport.

Het Sociaal Domein zit in de portefeuille van Ben Lüken, net als onder andere Onderwijs, Subsidiebeleid en Agrarische Zaken. 

Burgemeester Joan de Zwart-Bloch heeft naast naar wettelijke taken ook onder meer Kunst en Cultuur en Woonwagenzaken in haar portefeuille.

Raadsleden
René Kemperman (DPB) en Dennis van Dalen (VVD) werden geïnstalleerd als gemeenteraadslid. Zij volgen respectievelijk Liesbeth Boersen en Peter Smit op.

Meer berichten