Afbeelding

Kadernota: Eemnessers betalen volgend jaar minder belasting

Algemeen

EEMNES - De inwoners van Eemnes betalen volgend jaar 25 euro minder belasting dan in 2014. Dat stelt het college in de kadernota 2015 voor aan de gemeenteraad volgens de website van de gemeente.

De lastenverlichting is het gevolg van de afspraak tussen CDA, VVD en D66 dat de OZB niet gecorrigeerd wordt voor de inflatie. Ten opzichte van de vorig jaar door de raad vastgestelde kadernota wordt er 690.000 euro minder belasting opgehaald. Omdat de reserve voor riool voorzichtig wordt afgebouwd, hoeven inwoners in 2015 minder belasting te betalen dan in 2014.

"Toch wordt er stevig geïnvesteerd de komende jaren", zegt burgemeester en portefeuillehouder Financiën Roland van Benthem op de site. "Daarbij gaat het vaak om projecten die zichzelf terugverdienen, zoals ledlampen in de openbare ruimte. En we zijn er in geslaagd geld vrij te maken om de bezuinigingen die het Rijk wil bewerkstelligen in het sociaal domein, te verzachten. Zo hoeven chronisch zieken die weinig inkomen hebben, zich voor het komende jaar geen grote zorgen te maken. Ook in de sfeer van de bestaande WMO kunnen we een zachte landing beloven. Veel van de doelen van het Rijk waren in Eemnes eigenlijk al gerealiseerd."

De begroting voor 2014 is sluitend, een traditie in Eemnes. "Het college stelt de raad voor geen rekeningen door te schuiven naar volgende generaties. Reserves zijn juist opgebouwd in vorige generaties; dat geld wordt aangesproken om ons dorp toekomstbestendig te maken, zodat de generaties na ons ervan zullen profiteren."
 

!
Afbeelding
Eemjazz weer te bewoneren in de Johanneskerk Cultureel 17 aug, 17:15
Afbeelding
Sluis Blaricummermeent moet beperkt schutten door droogte Natuur en Milieu 17 aug, 12:23
Afbeelding
Openbare laadpaal in de BEL-gemeenten vaak dichtbij Natuur en Milieu 16 aug, 17:25
Afbeelding
Jazz Festival terug in Laren Cultureel 16 aug, 12:12
Afbeelding
Noodkreet Voedselbank voor een Algemeen Coördinator en ruimte voor winteropslag Algemeen 15 aug, 13:48
Afbeelding
Feestelijk borrel voor Larense vrijwilligers Buurt & wijk 15 aug, 07:56
Afbeelding
Carminis Consort met ‘Cantate et Laudate’ Cultureel 14 aug, 15:56

Uit de krant