Het interieur van ZevenendZes, waar de werken worden tentoongesteld.
Het interieur van ZevenendZes, waar de werken worden tentoongesteld.

Kunstwerken van nieuwe talenten te zien bij ZevenendZes in Laren

Algemeen

LAREN – Kunstwerken van jonge kunstenaars zijn sinds gisteren bij ZevenendZes tentoongesteld.

Henk Smits, eigenaar van interieurzaak DOES, is blij met de komst van de exposities. "Kunst is emotie en emotie is leven. Wij hebben het niet over de inrichting van een huis, maar over een manier van leven. Kunst hoort daar ook bij", aldus Smits.

Zevenend 6
Na jaren op de Burgemeester van Nispen van Sevenaerstraat en een tijdje aan de Torenlaan gezeten te hebben met zijn interieurzaak, nam Smits vorig jaar intrek in het pand aan het Zevenend nummer 6. Ruim tachtig jaar was het de timmerwerkplaats van de Gebroeders van Ruitenbeek.

Naast zijn eigen bedrijf zijn ook het-digitale-huis en Jeroen Calis Architectuur in het pand gevestigd. "Kwaliteit is voor ons het belangrijkst. Daar doen we absoluut geen concessies in. Bij kunst is dat dus ook zo. Het moet vernieuwend en experimenteel zijn", aldus Smits.

Toeval
ZevenendZes werkt samen met galerie Pouloeuff in Naarden en de Keep an Eye Foundation. "Er zijn hier al verschillende exposities geweest. De kunstenaars die hier exposeerden, kwam ik toevallig tegen. Ik wilde van dat toeval af en was dus op zoek naar iemand die verstand heeft van kunst. Ik werd gevraagd om mee te denken over de inrichting van de galerie. Zo is de samenwerking ontstaan", legt Smits uit.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant