Harry Ligter en Leo Janssen gaan ook in gesprek over het Larens dialect
Harry Ligter en Leo Janssen gaan ook in gesprek over het Larens dialect

'Laren Toen deel II' in het Brinkhuis

Algemeen

LAREN - 'Laren Toen deel II', de nieuwe film van Leo Janssen, is te zien op 2 maart tijdens de culturele middag van Versa Welzijn in het Brinkhuis.

De vorige keer dat de film werd vertoond moesten er mensen naar huis gestuurd worden, omdat er geen plek meer was. Aanmelden is daarom ook gewenst.

Zwart-wit
Leo Janssen, oud-recreatief directeur van Endemol en oud-wethouder van Cultuur, laat in deze nieuwe film Laren zien met oude zwart-witfilms, verzameld uit het Omroepmuseum Beeld en Geluid.

Grote kans om iets of iemand te herkennen, want Fok Calis, Bernard Haitink, de hooi- en hemdenracewedstrijden op het kermisterrein, de opening van het Rosa Spierhuis, de Sint Jansprocessie, Cor Bruin en de humanitaire School, de MCC op het Wereld Muziekconcours en weverij de Knipscheer komen voorbij.

Larens dialect
Daarnaast praat Janssen met Harry Ligter, een van die bijzondere dorpskarakters die alles kan vertellen over het Larens dialect.

Aanmelden kan bij jhospers@versawelzijn.nl. De voorstelling begint om 14.00 uur en kost 5 euro inclusief een kopje koffie of thee.

Uit de krant