Afbeelding

Bijdrage voor Blaricumse en Larense organisaties van leden Rabobank

Algemeen

BLARICUM/LAREN - Scouting Tymen de Sayer heeft gisteren een bedrag gekregen van het Coöperatiefonds van Rabobank Noord Gooiland om het sanitair in de accommodatie te renoveren

"Goede accommodatie met een goede hygiëne is belangrijk bij de jeugdscoutingactiviteiten. Daarom wil Tymen de Sayer het sanitair vernieuwen", was de vraag van de Blaricumse vereniging.

Ook de vrienden van Ter Gooi ziekenhuis hebben geld gekregen. Zij willen een plantenkas in een bloementuin bij het ziekenhuis realiseren. Hier kunnen patiënten even uit hun medische omgeving in contact zijn met bloemen en planten.

Geologisch Museum
Het Geologisch Museum Hofland in Laren wil met de bijdrage een digitaal registratiesysteem ten behoeve van de fossielen gaan aanschaffen. Het digitaliseren is een hoge prioriteit van het museum.

SV Laren kreeg een bijdrage om nieuwe doelhavens te kunnen realiseren voor bij de nieuwe kunstgrasvelden.

Technieklessen
Er was ook een donatie voor Techniekpact Gooi en Vechtstreek. Hierin ontwikkelen en geven leerlingen van College de Brink technieklessen aan leerlingen van basisscholen in Huizen, met als doel dat meer kinderen later techniek kiezen voor hun toekomst.

Tenslotte kreeg de Vereniging tot Bevordering der Bijenteelt Laren-Blaricum geld om bloembollen te planten ter bevordering van de biodiversiteit van planten en hun bestuivers.

In totaal ontvingen 33 maatschappelijke organisaties een donatie uit het Coöperatiefonds van Rabobank Noord Gooiland bij een bijeenkomst in het kantoor van de bank in Laren.

Leden
De ruim 11.000 leden van de bank waren van tevoren in de gelegenheid gesteld hun stem uit te brengen op de  genomineerde projecten en initiatieven.

Er werd dit jaar bijna twee keer zoveel gestemd als voorgaande jaren: er werden meer dan drieduizend stemmen uitgebracht. Op basis daarvan zijn de gelden uit het fonds verdeeld over de projecten.

Uit de krant