Ineke Vaassen startte een jaar geleden als coördinator van de (h)Art Galery in het Brinkhuis van Laren.
Ineke Vaassen startte een jaar geleden als coördinator van de (h)Art Galery in het Brinkhuis van Laren.

Ineke Vaassen: 'Nog lang niet uitgekeken en nog mogelijkheden genoeg'

Algemeen

LAREN - Deze keer spreken we met Ineke Vaassen. Een jaar geleden werd Ineke Vaassen de nieuwe coördinator van de art galerij in het Brinkhuis in Laren. Hoe gaat het nu met haar?

Een kleine honderd kunstenaars hebben afgelopen jaar geëxposeerd in het Brinkhuis in Laren. Al deze kunstenaars zijn geselecteerd door Ineke Vaassen die verantwoordelijk is voor de invulling van de maandelijks wisselende exposities in het Brinkhuis.

Feestje
Een job die ze met veel plezier doet. "Ik vind het ontzettend leuk. Je bent met heel veel mensen in contact en dat zijn vaak mensen die ik nog niet persoonlijk ken. Dus dat is nog steeds een feestje."

Vorig jaar zomer begon ze met deze baan en kon meteen hard aan het werk. "Het allereerste dat ik heb moeten doen is de wachtlijsten inkorten. Ik had een voorgangster die bijna een half jaar vooruit had gepland. Dus ik heb wat exposities moeten inkorten of herschikken."

Thema tentoonstellingen
Door de actie kreeg ze ruimte in de agenda om nieuwe exposities te plannen, waaronder ook een aantal thema tentoonstellingen. "Ik heb er dit jaar twee gedaan. Eentje in het najaar rond de herfst en in mei een rond 4 en 5 mei.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant