Evert van Os (l) en Jan Rudolph de Lorm achter de vleugel in de Tuinzaal van het museum. Het portret van de rrfgooiers erachter is van Koos Breukel.
Evert van Os (l) en Jan Rudolph de Lorm achter de vleugel in de Tuinzaal van het museum. Het portret van de rrfgooiers erachter is van Koos Breukel.

Singer Laren: 'Het museum blijft te allen tijde open'

Algemeen

LAREN - Voor veel mensen is de zomer een tijd van ontspanning en vrijheid, maar voor een handjevol mensen is dit juist het belangrijkste en drukste seizoen. In deze serie volgen wij deze mensen en krijgen wij een kijkje in de keuken van hun zomerseizoen.

Deze week kijken we met algemeen directeur Evert van Os en directeur museum Jan Rudolph de Lorm terug op de zomer van Singer Laren. Voor hen was het geen normale zomer, omdat de nieuwbouw van het theater in zicht komt en Singer Laren verbouwd wordt. Jan Rudolph: "Maar het museum blijft te allen tijde open!"

Nieuwbouw en verbouwing
Evert heeft als algemeen directeur deze zomer de puntjes gezet op de voorbereidingen van de nieuwbouw van het theater en de verbouwing van Singer Laren.

"Het is niet alleen het theater dat aangepakt wordt. Ook de villa van de Singers, De Wilde Zwanen, wordt verbouwd en we krijgen een nieuwe entree waarbij het theater en het museum meer als één Singer Laren gepresenteerd worden", vertelt hij.

Erfenis
Singer Laren is de erfenis van het echtpaar Anne en William Singer. Zij hebben aan hun villa De Wilde Zwanen aan de ene kant een museum gebouwd voor hun kunstverzameling en aan de andere kant een concertzaal voor hun liefde voor muziek.

Jan Rudolph: "Daar ontmoette de beeldende kunst al de podiumkunst." Evert: "Een museum en theater onder één dak is een unieke combinatie. Daar zit onze kracht. Voor de toekomst willen we veel meer de verbinding zoeken."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant