Carla van de Kamp wordt gefeliciteerd door juryvoorzitter Liesbeth Lemckert.
Carla van de Kamp wordt gefeliciteerd door juryvoorzitter Liesbeth Lemckert.

Carla van de Kamp wint Eemnesser dictee

Algemeen

EEMNES - Carla van de Kamp heeft het Eemnesser dictee gewonnen vanmorgen, althans, van de Eemnesser deelnemers. De winnaar buiten Eemnes is de heer Leentfaar uit Breskens. Van de Kamp had 20 fouten en Leentfaar had er 0. De 38 deelnemers maakten tussen de 0 en 75 fouten.

"De opkomst was spectaculair. Alle plaatsen aan de tafels waren bezet, maar gelukkig konden er nog wat mensen met een klembord op schoot meeschrijven met het dictee", aldus bibliotheekmanager Anne van Ogtrop. De bezoekers kwamen uit het hele land.

Jury
Het dictee is gemaakt door dorpsdichter Gerard Wortel en werd voorgelezen door Henk van Hees. De jury bestond uit voorzitter Liesbeth Lemckert, voorzitter van de Historische kring in Eemnes, en leden Niels Rood, wethouder in Eemnes en Guido Bas, directeur van de Mariaschool in Eemnes.

Winnaar
Van de Kamp werd de Eemnesser winnaar en ging er met de hoofdprijs, een diner voor twee bij Polderrestaurant De Haven van Eemnes, vandoor. De gedeelde tweede plaats is voor Monique Kropman en Gery Manten-Bakker met elk 22 fouten en de derde plaats voor Tineke Kok met 23 fouten.

Van deelnemers buiten Eemnes werd Leentfaar dus de winnaar. Hij werd gevolgd door Pieter van Diepen uit Leiden, winnaar van het Groot Dictee der Nederlandse taal in 2010, met 1 fout.

Uit de krant