Dagelijks komen er in Europa duizenden bootjes met vluchtelingen aan.
Dagelijks komen er in Europa duizenden bootjes met vluchtelingen aan.

BEL-kerken steunen opvang vluchtelingen

Algemeen

BEL - De kerken in Blaricum, Eemnes en Laren willen met nadruk laten weten dat zij het belangrijk vinden dat er binnen de BEL-gemeenten ruimte wordt gemaakt om vluchtelingen op te vangen. Dit laten vertegenwoordigers weten in een persverklaring.

"In het recente verleden werden honderden mensen gehuisvest in Crailo. Vanuit de plaatsen in de omgeving is door de jaren heen door velen een blijvende betrokkenheid getoond ten aanzien van opvang en begeleiding van allen die daar verbleven."

Ondersteunen
"Als kerken willen we niet op de stoel van de overheid gaan zitten. We hebben er oog voor dat politici staan voor moeilijke beslissingen. We willen allen die verantwoordelijkheid dragen om tot goede besluiten te komen van harte ondersteunen."

"Wij vinden het van belang dat er gezocht wordt naar zorgvuldige structurele opvang, die vluchtelingen echt helpt, ook voorbij de waan van de dag, ook als in de toekomst de aandacht vanuit de media en vanuit de maatschappij voor hen wellicht vermindert."

Crailo
"We spreken vanuit kerken de bereidheid uit om als er een beroep op ons wordt gedaan daar positief op te reageren. Voor ons behoorde de opvang van vluchtelingen in Crailo tot de rijkdom van de plaatsen waar we wonen."

"Kerken staan in een traditie waar opvang van vluchtelingen in nood door de eeuwen heen als een wezenlijke zaak is gezien. De overheid mag ons ook vandaag aanspreken op onze bereidheid om te helpen."

Ondertekend
De verklaring is ondertekend door:
Ds. R. van den Beld, interim predikant Protestantse Gemeente Blaricum
A. Geria, pastor van de RK Vitusparochie, Blaricum
Ds. P.B. de Groot, predikant van de Hervormde Gemeente Eemnes
N. van 't Klooster, voorzitter Locatieraad RK Eemnes
A. Ruizendaal,voorzitter Evangelische Gemeente Eemnes
H. Blokland, voorzitter Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Laren- Blaricum- Weesp
Ds. J.G de Bruijn, predikant van de Protestantse gemeente Laren- Eemnes
Pastoor J.J.M. Vriend van de parochiegemeenschap Sint Jan- Goede Herder, Laren.

Uit de krant