De vluchtelingen arriveren in Laren. Foto: Bob Awick
De vluchtelingen arriveren in Laren. Foto: Bob Awick

Vluchtelingen gearriveerd in sporthal Laren

Algemeen

LAREN - De Klaas Bouthal in Laren biedt sinds vanmiddag tijdelijk onderdak aan ongeveer 115 vluchtelingen. Er zijn volgens de gemeente veel Syrische gezinnen bij met kleine kinderen. Ook mensen uit Eritrea, Servië en Afghanistan worden in Laren opgevangen.

Gisteravond maakte de gemeente bekend dat er in de sporthal crisisopvang wordt geboden. Volgens de gemeente zijn er hartverwarmende reacties gekomen op de oproep om speelgoed en kinderbedjes te brengen. 

Foto: Bastiaan Miché

Informatie
Op de website van de gemeente Laren is een liveblog gestart voor de meest recente informatie. Daar staat ook informatie over wat vrijwilligers wel en beter niet kunnen doen. Bijvoorbeeld: "Wij doen een oproep voor handdoeken en dekens. De spullen kunnen gebracht worden naar het BEL-kantoor, Zuidersingel 5 in Eemnes, NIET bij de Klaas Bouthal zelf."

Foto: gemeente Laren.

Direct omwonenden
De gemeente heeft zondagavond alleen de directomwonenden een brief met informatie gestuurd plus een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst (vanavond). Buurtbewoners die iets verder van de sporthal af wonen, hebben geen brief ontvangen en worden voor informatie verwezen naar de website van de gemeente.

De woningen waar de informatie en de uitnodiging zijn verspreid, staan aangegeven op deze kaart. 

Uit de krant