Afbeelding

Lya van Beersum naar halve finale Ouderen Songfestival

Algemeen

LAREN - Het niveau was pittig, maar het is gelukt! De Larense zangeres Lya van Beersum is door de voorrondes heen en zal met haar lied 'Two for the Road' strijden voor een finaleplaats van het Ouderen Songfestival.

"Deze ballad betekent veel voor mij en gaat over alles wat een mens in het leven kan tegenkomen. Ik hoop dat het lied me naar de finale in het DeLaMar Theater brengt."

Samen met zes andere acts uit deze voorronde is de Larense door naar de halve finale van het Ouderen Songfestival die op 1 november in het Theater aan de Slinger in Houten plaatsvindt.

Jazzwereld
Zingen is meer dan een hobby voor de 55-jarige zangeres. 25 jaar geleden is Lya van Beersum al begonnen met het nemen van zanglessen bij de in de jazzwereld zeer bekende Ronald Douglas

Daarnaast heeft zij de opleiding voor jazzzanger bij DJAM in Amsterdam en verschillende workshops in binnen- en buitenland gevolgd. "Ik zie mezelf als een fanatieke amateur."

Songfestival
Het Ouderen Songfestival is een uitstapje voor Van Beersum, al jarenlang de vaste zangeres van het jazzcombo Jazzmatised dat haar begeleidt met gitaar, contrabas en vibrafoon.

"Vorig jaar hoorde ik voor het eerst over het festival, maar toen was ik nog te jong. Dit jaar voldeed ik wel aan de leeftijdsgrens en heb ik mezelf direct opgegeven. Het leek me een uitdaging en tegelijkertijd is het ook een beetje camp. Ik houd daarvan."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant