Brenda van Laar rijdt nu regelmatig door het GNR met haar huifkar.
Brenda van Laar rijdt nu regelmatig door het GNR met haar huifkar.

Initiatief voor historische paardentram

Algemeen

LAREN/BLARICUM – Een historische paardentram door het centrum van Laren en Blaricum zou volgend voorjaar zomaar verwezenlijkt kunnen zijn. Brenda van Laar plant op dit moment gesprekken met de gemeente Laren en Blaricum over de realisatie hiervan. 

De initiatiefneemster, bekend van haar ritjes met de huifkar door het Goois natuurreservaat, heeft vorige week al gesproken met de gemeente Huizen. "Ze hebben zeer goed gereageerd en staan er zeer positief tegenover."

In Huizen is men in ieder geval enthousiast over een verbinding van het oude dorp naar het Nautisch Kwartier in de haven. Door deze verbinding hoopt de gemeente de wisselwerking tussen beide gebieden te vergroten.

Oude tramlijn
Van Laar heeft echter haar plan om van het centrum van Huizen naar het Nautisch Kwartier te rijden wel wat aangepast. "Ik vond het stukje in Huizen wel een beetje kort en vond het een leuk idee om de tram vanaf Laren door Blaricum naar Huizen te laten rijden."

Hiermee wil Van Laar de oude tramlijn, die rond 1930 in het Gooi bestond, weer in ere herstellen. Afgesproken is dat zij nu bij de gemeenten Laren en Blaricum een balletje opgooit.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant