Wethouder Tijmen Smit en Singer-directeur Evert van Os bij het in aanbouw zijnde VVV-punt dat binnenkort officieel geopend wordt.
Wethouder Tijmen Smit en Singer-directeur Evert van Os bij het in aanbouw zijnde VVV-punt dat binnenkort officieel geopend wordt.

Keuze voor VVV-punt bij Singer Laren

Algemeen

LAREN - De keuze voor een VVV-punt in Laren is gemaakt. Het komt in Singer Laren. Het Brinkhuis was ook in de race, maar uiteindelijk is gekozen om het punt in Singer te openen.

"Een logische keuze", zegt directeur Evert van Os van het Singer Museum. "Hier melden de bezoekers van buiten Laren zich."

Onderzoek
De gemeente Laren sloot zich in maart dit jaar aan bij het Regionaal Bureau Toerisme, dat verantwoordelijk is voor het VVV-punt en startte toen met een onderzoek naar de mogelijkheid voor een dergelijk punt in Laren.

"Wij hebben een werkgroep gevormd met mensen van het Brinkhuis, Singer Laren, de Historische Kring Laren en Bijzonder Laren. Zij hebben voorgesteld om het VVV-punt bij Singer Laren onder te brengen", legt de wethouder uit.

Brinkhuis
Het Brinkhuis wordt niet vergeten. "Bij bijvoorbeeld wandelingen door Laren wordt het Brinkhuis duidelijk als te bezoeken locatie genoemd", aldus wethouder Tijmen Smit, verantwoordelijk voor onder andere toerisme.

Wethouder Tijmen Smit opent het VVV-punt in Singer officieel op woensdag 25 november. Op dit moment wordt er hard gewerkt om alles daarvoor in orde te maken.

Lees morgen meer in het BELNieuws

Uit de krant