Afbeelding

Larense fracties steunen opvang vluchtelingen op Crailo

Algemeen

LAREN - Alle fracties uit de gemeenteraad van Laren steunen het onderzoek naar de opvang van 800 tot 1.200 asielzoekers op Crailo. Het onderzoek hiernaar werd gisteren door de provincie Noord Holland en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) aangekondigd.

De opvang op Crailo was een wens van de negen gemeenten in Gooi & Vechtstreek en Eemnes en de fracties menen dat betrokken gemeenten daarmee blijk geven van hun bereidheid een belangrijke bijdrage te leveren om de vluchtelingenproblematiek in Nederland het hoofd te bieden.

Statushouders
Met betrekking tot het huisvesten van statushouders stellen de fracties met instemming vast dat de betrokken gemeenten zich bereid hebben verklaard tot een regionale aanpak, zodat gemeenten met een relatief beperkte sociale woningvoorraad, zoals Laren, een beroep mogen doen op andere gemeenten.

Overleg inwoners
Ze dringen er wel op aan bij de betrokken bestuurders, in de eerste plaats bij het college van B en W van Laren, om op korte termijn in overleg te treden met de inwoners van Laren.

"Zo kan zo veel mogelijk duidelijkheid verschaft worden over de te verwachten ontwikkelingen, zodat daadwerkelijke steun en samenwerking vanuit de Larense gemeenschap wordt verzekerd", stellen zij in een gezamenlijk persbericht.

Uit de krant