Een overvolle zaal luistert naar Rink Jan Slotema die informatie geeft over  de stand van zaken rond het HOV.
Een overvolle zaal luistert naar Rink Jan Slotema die informatie geeft over de stand van zaken rond het HOV.

Zaal overvol op bewonersavond HOV

Algemeen

BLARICUM – De informatiebijeenkomst over het Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) die bewoners zelf gisteren hadden georganiseerd in de Malbak, is goed bezocht. Er kwamen zo veel mensen op de avond af dat er is afgesproken om een tweede avond te organiseren op 19 november. 

Het initiatief van de avond was genomen door het bewonerscollectief Bijvanck. Dit collectief vreest voor mogelijke plannen van een traject van de snelle bus langs de Oostermeent en via de Blaricummermeent, de zogenoemde 'Meent-variant'. Om bewoners hierop opnieuw attent te maken, werd deze informatieavond georganiseerd. 

Oorverdovend stil
"Het is een jaar oorverdovend stil. De gemeente Blaricum heeft de sleutel in handen. Kies voor de burgers en de meerijroute over het Merk. Doe het samen met Huizen en verpest het niet voor ons", pleitte Rink Jan Slotema van het collectief.

Op de avond zelf is ook besloten een petitie te starten en deze aan te bieden aan de gemeente op het moment dat er weer gesproken wordt over de invulling van de HOV-lijn.

Tweede avond
Inmiddels heeft het bewonerscollectief Bijvanck laten weten dat de tweede avond gepland is op donderdag 19 november, weer om 20.00 uur in de Malbak.

Lees woensdag meer in het BELNieuws.

Uit de krant