Afbeelding

VVV-punt in Singer geopend

Algemeen

LAREN - Wethouder Tijmen Smit heeft vanmiddag samen met Evert van Os van Singer Laren de officiële opening van het VVV-punt in Singer verricht.

Het punt is fysiek nog niet door bezoekers te bezoeken, want het museum is van maandag tot en met dinsdag 8 december gesloten voor de opbouw van de nieuwe tentoonstelling over Kirchner.

Indruk
"We hebben het punt nu wel even ingericht om de aanwezigen bij deze opening een indruk te geven hoe het eruit gaat zien, maar pas 9 december is het punt open voor het publiek. De winkelmedewerkers krijgen namelijk ook nog een opleiding", vertelt Van Os.

Om Laren alvast goed te kunnen promoten in de nieuwe VVV is er door een speciale werkgroep met Bijzonder Laren, Historische Kring Laren en het Brinkhuis een tweetal wandelingen gemaakt: van Singer tot Brinkhuis en van Brinkhuis tot Singer.

App
Naast de opening van het VVV-punt werd vanmiddag ook Cultuurpark Gooi & Vecht gelanceerd; dit is de naam voor de digitale rondleiding door alle musea in de regio die te vinden is in de app izi.travelapp, die gratis te downloaden is.

Elk museum laat hier zien wat het te bieden heeft met audiotours. Het Singer Museum laat op dit moment bijvoorbeeld de tentoonstelling zien over hoe het onderzoek naar de echtheid van het in depot gevonden werk van Whistler.


Singerdirecteur Van Os vertelt Christien Kuysters - met de wandelingen door Laren in haar hand - en Antoinetty van den Brink wat meer over het VVV-punt.

Uit de krant