Commissaris van de Koning Johan Remkes en burgemeester Joan de Zwart in het Experience Centre in de Blaricummermeent.
Commissaris van de Koning Johan Remkes en burgemeester Joan de Zwart in het Experience Centre in de Blaricummermeent.

Commissaris van de Koning op bezoek in Blaricum

Algemeen

HUIZEN - De provincievlag kon vandaag weer naast de gemeentevlag worden gehesen in Blaricum. Het reguliere werkbezoek van de Johan Remkes, commissaris van de Koning (CvdK) van de provincie Noord-Holland, vond namelijk plaats.

Deze keer bezocht de CvdK de nieuwbouw in Winkelcentrum De Balken. Daar klom hij met de wethouders naar de derde verdieping om een kijkje te nemen.

Blaricummermeent
Vervolgens vertrok het gezelschap naar het Experience Centre in de Blaricummermeent waar het projectbureau van de nieuwbouwwijk een plek heeft. Hier werd onder andere gesproken over de wens om een deel van het bedrijventerrein te mogen gebruiken voor sociale woningbouw.

Voor de trip sprak Remkes ook nog tijdens een werklunch met de raad. Hier werd voornamelijk gesproken over de toekomst van de gemeente en het eventueel samenwerken of fuseren in de toekomst.

HOV
Ook het Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) kwam aan de orde. Blaricum maakt een andere keuze dan de provincie hierin. "De bal ligt nu wel bij de gemeenten", liet Remkes weten. "Haarlem is hier ooit aan begonnen om Huizen van beter openbaar vervoer te voorzien. Het is graag of niet."


Burgemeester en wethouders met CvdK Johan Remkes bij de nieuwbouw in de Bijvanck.
Foto: Studio Kastermans

Uit de krant