De Nederlandse ambassadeur in Zwitserland vertelt iets over haar liefde voor dit schilderij van Kirchner.
De Nederlandse ambassadeur in Zwitserland vertelt iets over haar liefde voor dit schilderij van Kirchner.

Kirchner tentoonstelling Singer Laren geopend

Algemeen

LAREN - Met het luiden van een traditionele koebel hebben de Nederlandse ambassadeur in Zwitserland en de Zwitserse ambassadeur in Nederland gisteren de tentoonstelling 'Kirchner, Paradijs in de Bergen' in Singer Laren geopend.

De opening werd ingeleid door de directeur van het Kirchner Museum Davos, Thorsten Sadowsky. De tentoonstelling in Laren kwam in samenwerking met dit museum tot stand.

Zee of bergen
Daarna vertelde de Zwitserse ambassadeur in Nederland, de heer Urs Breiter, iets over een Nederlands schilderij met een tafereel aan de zee, waarbij hij de wereld verdeelde in twee soorten mensen: mensen die houden van de zee en mensen die houden van de bergen.

Mevrouw Luwema, de Nederlandse ambassadeur, vertelde vervolgens iets over haar band met een werk van Kirchner met daarop de bergen in Zwitserland.

"Wie van de bergen houdt, en dat doen veel Nederlanders, houdt ook van het werk van Kirchner", stelt museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm van Singer Laren. 

Ook foto's
Het werk van Kirchner is verschillend van stijl en de schilder heeft met diverse technieken gewerkt. Ook maakte hij foto's, waarvan er ook een aantal te zien zijn in het Singer.

De tentoonstelling met werk dat hij maakte in de periode dat hij in Davos woonde is nog tot en met 10 april in het museum te zien.

Uit de krant