Henk Potman deelde zijn verhaal in 'Leven met '40-'45'.
Henk Potman deelde zijn verhaal in 'Leven met '40-'45'.

Henk Potman overleden

Algemeen

EEMNES -  Henk Potman is op maandagavond 21 december overleden aan longkanker. Hij behoorde tot de D66-leden van het eerste uur. Tot enkele weken geleden liet hij wekelijks zijn licht schijnen tijdens de vergaderingen van D66 Eemnes.

Daarnaast is hij jarenlang voorzitter van de ANBO-afdeling BEL geweest en wist hij alles over de nieuwe Wmo. Hij was ook enige tijd lid van de WMO-raad in Eemnes. In de jaren zeventig was Potman Statenlid in de provincie Utrecht.

Potman werkte als leraar aardrijkskunde maar wordt nog meer herinnerd als iemand die zich een leven lang met woord én daad heeft ingezet voor anderen. Eerder dit jaar overleed zijn vrouw Betty.

Belangrijk
In het BELNieuws van 23 juli 2014 vertelde Potman over zijn bijdrage aan het boek 'Leven met '40-'45'. Daarin doet hij zijn eigen verhaal, omdat hij het belangrijk vond dat dit soort verhalen blijvend wordt verteld.

"Alleen al om te voorkomen dat het nog een keer gebeurt. Ik heb het in mijn onderduiktijd niet slecht gehad, vooral gezien het feit dat ik te eten en te drinken had. Maar dit gun je niemand en zeker geen kind. Dit wil ik mijn kinderen en kleinkinderen besparen en daarom is het belangrijk dat ze weten wat er is gebeurd."

Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Mensen 1 jul, 23:33
Afbeelding
Karter Coen Doorn wint koningsklasse NK Sport 1 jul, 18:30
Afbeelding
Klaas Gubbels ontvangt Singerprijs 2022 Cultureel 1 jul, 15:32
Afbeelding
“De huis-aan-huiskrant is een onmisbare informatiebron” Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Concert beiaardier en organist in Johanneskerk Laren Cultureel 1 jul, 07:44
Afbeelding
Steeds meer meldingen van sloopplant Japanse duizendknoop Natuur en Milieu 30 jun, 17:38
Afbeelding
Lezing door journalist en rasverteller Nol van Bennekom Cultureel 30 jun, 14:02

Uit de krant