Afbeelding

Patty de Wit Laarder van het Jaar 2015

Algemeen

LAREN - Patty de Wit is door het BELNieuws uitgeroepen tot Laarder van het Jaar 2015 voor het initiatief dat ze heeft genomen om het Kleinkunstfestival Laren te organiseren.

"Het is bewonderenswaardig dat een kleine groep mensen vanuit het niets een lokaal kleinkunstfestival heeft georganiseerd gericht op de inwoners van Laren. Juist omdat er in dit dorp al zoveel gebeurt, is het opmerkelijk dat zij iets hebben kunnen doen dat zich onderscheidt van de andere evenementen", staat in het juryrapport.

Superblij
"Het starten van een nieuw evenement in Laren is inderdaad best lastig. Er gebeurt al veel en het publiek is gereserveerd. Om daar iets moois neer te zetten, moet je behoorlijk je best doen. Ik ben daarom superblij met deze prijs. Dit had ik echt nooit verwacht", zegt Patty de Wit.

"Deze award kan de organisatie zien als een aanmoedigingsprijs om vooral door te gaan", stelt de jury. "Dat gaat helaas niet lukken. Ik heb met het Brinkhuis om tafel gezeten, maar logistiek is het niet haalbaar voor komend jaar in Laren", vertelt Patty.

Laarder van het Jaar
De Laarder van het Jaar wordt uitgeroepen door het BELNieuws en de prijs is nu voor het eerst uitgereikt. De redactie heeft hiervoor alle kranten van het afgelopen jaar nog eens goed nagelezen en een lijst van genomineerden opgesteld.

Daarbij golden enkele criteria, waarvan de belangrijkste zijn dat de persoon of organisatie in het BELNieuws aan bod kwam, iets uitzonderlijks heeft gedaan en daarmee anderen inspireert en bijdraagt aan een positieve uitstraling van Laren.

Lees meer in de digitale versie van het BELNieuws

Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Mensen 1 jul, 23:33
Afbeelding
Karter Coen Doorn wint koningsklasse NK Sport 1 jul, 18:30
Afbeelding
Klaas Gubbels ontvangt Singerprijs 2022 Cultureel 1 jul, 15:32
Afbeelding
“De huis-aan-huiskrant is een onmisbare informatiebron” Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Concert beiaardier en organist in Johanneskerk Laren Cultureel 1 jul, 07:44
Afbeelding
Steeds meer meldingen van sloopplant Japanse duizendknoop Natuur en Milieu 30 jun, 17:38
Afbeelding
Lezing door journalist en rasverteller Nol van Bennekom Cultureel 30 jun, 14:02

Uit de krant