Afbeelding

Historische Kring en Vereniging Vrijheidsmonument Eemnessers van het Jaar

Algemeen

LAREN - Het BELNieuws heeft de Historische Kring Eemnes en de Vereniging Vrijheidsmonument uitgeroepen tot Eemnessers van het Jaar 2015.

"Met het herdenkingsbord voor de omgekomen bemanning van de Avro Lancaster die in de Eemnesser polder neerstortte op 20 februari 1944 hebben de Historische Kring Eemnes en de Vereniging Vrijheidsmonument Eemnes iets moois voor de Eemnesser gemeenschap gecreëerd en ook voor mensen daarbuiten, zoals de familie van de slachtoffers."

Waarde
"Wat deze twee stichtingen doen, is zo gericht op Eemnes. Zij hebben eigenlijk hun waarde voor de gemeenschap allang bewezen", concludeert de jury. Reden voor het BELNieuws om aan beide clubs gezamenlijk de titel Eemnesser van het Jaar 2015 toe te kennen.

"Ik had wel over de prijs gelezen, maar had helemaal niet verwacht dat wij die zouden krijgen", zegt Liesbeth Lemckert, voorzitter van de Historische Kring Eemnes. Nadat ze de prijs heeft uitgepakt valt ze ook wel even stil.

Traantje
Hoe voelt dat? "Ik pink net even een traantje weg. Wat bijzonder om zo in het zonnetje te worden gezet. Het is een stukje waardering voor wat we hier met de 80 vrijwilligers allemaal doen. Zij doen dat werk omdat ze er plezier in hebben en zijn heel enthousiast. Ze willen er ook graag bij horen, want het is een hele leuke club."

Jan Out, voorzitter van de Vereniging Vrijheidsmonument Eemnes, zit ondertussen te glunderen. Hij is een van de vier mensen die op dit moment de vereniging draaiende houdt.

Schouderklopje
"Wij vinden het heel belangrijk om vrijheid door te geven. Dat hebben we ook met dit monument gedaan. Ik beschouw de prijs als een schouderklopje, als een 'ga zo door'. We zijn op de goede weg."

Lees meer in de digitale versie van het BELNieuws.

Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Mensen 1 jul, 23:33
Afbeelding
Karter Coen Doorn wint koningsklasse NK Sport 1 jul, 18:30
Afbeelding
Klaas Gubbels ontvangt Singerprijs 2022 Cultureel 1 jul, 15:32
Afbeelding
“De huis-aan-huiskrant is een onmisbare informatiebron” Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Concert beiaardier en organist in Johanneskerk Laren Cultureel 1 jul, 07:44
Afbeelding
Steeds meer meldingen van sloopplant Japanse duizendknoop Natuur en Milieu 30 jun, 17:38
Afbeelding
Lezing door journalist en rasverteller Nol van Bennekom Cultureel 30 jun, 14:02

Uit de krant