Afbeelding

Blaricummer van het Jaar: Frans Ruijter

Algemeen

LAREN - Het BELNieuws heeft  Frans Ruijter uitgeroepen tot Blaricummer van het Jaar 2015. "Ik voel me vereerd", zegt Frans als hij de prijs heeft uitgepakt en heeft gehoord wat de jury in haar rapport over hem heeft gezegd.

In dat rapport staat: "Frans Ruijter is een begrip in Blaricum en ook in de plaatsen daarbuiten. Hij is van zoveel betekenis, doordat hij zich voor veel zaken inzet. Hij promoot het dorp daarbij en iedereen kent hem ook. Wij zouden het niet kunnen uitleggen waarom we deze prijs niet aan hem zouden uitreiken."

Jury
Frans werd de prijs toegekend door de jurydie bestond uit Christien Kuijsters van het Brinkhuis, Robert Jan Vos van de Hilt, Jan Heybroek van de Blaercom, Michel Stoeltie van Radio 6FM en eindredacteur Carin van den Berg.

Hij kreeg het onder andere voor zijn werk voor Blaricum 200 jaar en Bijvanck 40 jaar." Maar hij mag de prijs als een oeuvreprijs beschouwen voor al het werk dat hij in Blaricum belangeloos doet."

Erkenning
Frans: "Een koninklijke onderscheiding heb ik geweigerd, maar hier hecht ik echt veel waarde aan. Dit is erkenning van wat ik voor het dorp doe."

Lees meer in de digitale versie van het BELNieuws.

Uit de krant