Afbeelding

Gestolen auto Laren in Emmeloord aangetroffen

Algemeen

LAREN - De politie heeft zaterdag in Emmeloord vier verdachten aangehouden in een gestolen auto uit Laren. Deze auto werd meegenomen in de nacht van 13 op 14 januari van het Schoolpad bij een woninginbraak.

Rond 21.35 uur kwam een melding dat via een ANPR - Automatic NumberPlate Recognition - een auto was gesignaleerd die als gestolen te boek stond. De auto reed vanaf Lelystad in de richting van Emmeloord.

Bij de Hannie Schaftweg aldaar zagen agenten de auto rijden en gingen erachteraan. De bestuurder reed richting de Vogelkop en nam de afslag richting Kampen. Op de Kamperweg kon aan de bestuurder een stopteken gegeven worden. Hij stopte in de berm, waarna vier inzittenden uitstapten en het op een rennen zetten.

Voetsporen
Drie verdachten konden na een korte achtervolging worden aangehouden. Een vierde verdachte was een weiland ingevlucht. Omdat er sneeuw lag was duidelijk te zien welke kant hij op gevlucht was.

Een politiehond volgde het spoor en bij een sloot kon de man worden aangehouden. Alle vier de verdachten, mannen van 19, 25 en 26 jaar uit Den Haag, werden meegenomen naar het politiebureau en zitten vast.

Onderzocht wordt of de vier verdachten iets met de woningbraak aan het Schoolpad in Laren te maken hebben.

Uit de krant