Paul Molenkamp achter de bar tussen beheerders Selwyn Peahlig en Tamara Nobel op de drukbezochte eerste jazzmiddag.
Paul Molenkamp achter de bar tussen beheerders Selwyn Peahlig en Tamara Nobel op de drukbezochte eerste jazzmiddag.

Bezoeker moet zich thuis voelen in dorpshuis De Blaercom

Algemeen

BLARICUM - Paul Molenkamp werkt al 38 jaar in dorpshuis De Blaercom en is de nieuwe hoofdbeheerder. "Toen de vorige hoofdbeheerder aangaf te willen stoppen, hebben ze mij gevraagd. Ik heb er wel even over moeten nadenken. Het is toch een hele verantwoordelijkheid. Uiteindelijk heb ik het wel gedaan, omdat mij dat het beste leek voor het dorpshuis", zegt hij.

In 1978 werd hij gevraagd door de toenmalige hoofdbeheerder. "Die zocht iemand en ik woonde schuin tegenover het dorpshuis. Toen wist ik alleen nog niet waar het dorpshuis was", schatert Molenkamp.

Toen hij begon was alles nog primitief en Molenkamp is meegegroeid in een professionaliseringsslag. "We zijn een stuk commerciëler geworden. Dat moet ook wel, want we moeten onze eigen broek ophouden als het gaat om de kosten. We krijgen maar een klein beetje subsidie en de rest moeten we zelf zien binnen te krijgen."

Clubs
Het grootste deel van de inkomsten verdient het dorpshuis aan de verhuur van de ruimtes. Hoeveel clubs een vast plekje hebben gevonden in het dorpshuis varieert. "Maar het zijn er vele."

"Zo bieden we alleen al aan vijf bridgeverenigingen onderdak, speelt een vaste club hier koersbal, komen er jaarlijks verschillende buurtpreventieverenigingen vergaderen, zijn de gymzaaltjes beneden bijna altijd bezet en heeft het sociaal wijkteam van Versa Welzijn hier een vast spreekuur."

"Heel belangrijk vinden wij het dat elke club aan een vaste beheerder gekoppeld is. Die is dan altijd aanwezig. Zo bouw je een band met elkaar op. Een beheerder kan dan bijvoorbeeld vragen hoe het met iemand gaat die ziek is geweest en voor de gasten is het fijn als er een vertrouwd gezicht is."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant