Hulp Roelie van de Waal, wethouder Janny Bakker, mevrouw Oetje Jongerden en wethouder Leen van der Pols bij de aftrap van Schoonthuis.nl.
Hulp Roelie van de Waal, wethouder Janny Bakker, mevrouw Oetje Jongerden en wethouder Leen van der Pols bij de aftrap van Schoonthuis.nl.

Regio start met Schoonthuis.nl

Algemeen

BEL - Wethouder Leen van der Pols heeft samen met de Huizer wethouder Janny Bakker vanmiddag het startsein gegeven voor Schoonthuis.nl.

Dit is een nieuwe site in het kader van het project Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) van de Regio Gooi en Vechtstreek, waarbij iedereen een gesubsidieerde huishoudelijke hulp kan inhuren.

Bijdrage
Wie een schoonmaakhulp vindt via schoonthuis.nl krijgt een bijdrage in de kosten van de gemeente. Deze hulp is in dienst van de diverse (zorg)instanties die bij het project zijn aangesloten.

"Dat kan heel interessant zijn voor mensen die bijvoorbeeld zelf een hoge eigen bijdrage betalen voor huishoudelijke hulp", aldus Bakker. "Ook mensen die vanuit de WMO hulp krijgen en iets meer willen, kunnen op schoonthuis.nl terecht."

Werkgelegenheid
Het project heeft als doel om werkgelegenheid te creëren voor huishoudelijke hulpen in de Gooi en Vechtstreek. "Het project zal in ieder geval twee jaar lopen en wellicht langer", aldus Van der Pols.

"Er is een rijksbijdrage beschikbaar, die het mogelijk maakt om korting te geven op het uurtarief. Die wordt langzaam afgebouwd, is de bedoeling. Het is namelijk een experiment en we weten niet of we daarna ook nog geld krijgen van het Rijk."

Uit de krant