Afbeelding

Koninklijke onderscheiding voor Johan Jorritsma

Algemeen

BLARICUM - Burgemeester Joan de Zwart-Bloch heeft vanavond een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Johan Jorritsma.

Ze toog daarvoor naar de Infoschuur van het Gooisch Natuurreservaat (GNR) in Hilversum, waar Jorritsma als voorzitter aanwezig was bij de algemene ledenvergadering van de Vereniging Vrienden van het Gooi.

Voorvechter
Jorritsma is voorvechter van het natuurbehoud in de Gooi- en Vechtstreek en Eemland en zet zich hiervoor met hart en ziel in. Hij wordt getypeerd als een ervaren bestuurder, verbindend mens en tevens vakman op het gebied van natuur- en landschapsbeheer.

Voor zijn grote inzet en betrokkenheid als bestuurder voor onder andere de Stichting Gooisch Natuurreservaat en de Stichting en de Vereniging Vrienden van het Gooi krijgt hij nu deze onderscheiding.

PvdA
Daarnaast is hij geen onbekende in de Blaricumse politiek. In de periode 2000 tot 2010 zat hij in de gemeenteraad voor de PvdA. Daarna was Jorritsma nog vier jaar commissie- en burgerlid van de raadscommissie in Blaricum.

In de periode dat hij raadslid was, was hij ook bestuurslid en daarna vicevoorzitter van het GNR. Daar bracht hij zijn professionele kennis over het natuurbehoud in.

Palliatieve zorg
Bij de Stichting Second Chance Foundation was Jorritsma van 2005 tot 2009 actief als bestuurslid. Mede door zijn inzet is er een instructiefilm gemaakt ten behoeve van zorgverleners in de palliatieve zorg.

Uit de krant