Auteurs Elbert Roest (l) en Teun Koetsier met hun boek Schieten op de maan voor de Ontmoetingskerk.
Auteurs Elbert Roest (l) en Teun Koetsier met hun boek Schieten op de maan voor de Ontmoetingskerk.

Boek over Tweede Wereldoorlog in Laren uit

Algemeen

LAREN - Auteurs Elbert Roest, burgemeester, en Teun Koetsier, secretaris van de Historische Kring Laren, hebben gisteren hun boek 'Schieten op de maan - gezag en verzet in Laren NH in WO II' gepresenteerd. Beide heren zijn ook historici.

In bevlogen presentaties lieten de auteurs de aanwezigen in de Ontmoetingskerk alvast kennismaken met de inhoud van het boek en werden mensen die aan het boek hebben bijgedragen bedankt met bloemen.

Gezag
Het boek beschrijft gebeurtenissen in het dorp Laren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarbij wordt ingezoomd op het gezag van de burgemeester, de politiechef, maar ook de pastoor.

Belangrijk in het boek zijn de foto's van Ria van Dijk die veel dagelijkse momenten in die tijd met haar camera heeft vastgelegd en daarnaast een dagboek bijhield.

Interesse
"We hebben een genuanceerd beeld willen geven en pas bij het maken van dit boek ontdekten we hoe grijs het gebied is tussen goed en fout en hoe het hier nog leeft. Daarom denken we ook dat veel mensen die interesse in Laren hebben het boek graag willen lezen om te weten te komen hoe het in elkaar zit."

Door een gift van De Adriaan van Westreenen Stichting is het boek voor een schappelijke prijs van 19,95 euro te koop bij de Larense Boekhandel.

Lees komende woensdag een uitgebreid interview met de auteurs in het BELNieuws.

Uit de krant