MCC presenteert het nieuwe uniform bij de taptoe op het kermisterrein.
MCC presenteert het nieuwe uniform bij de taptoe op het kermisterrein.

Nieuw uniform MCC onthuld

Algemeen

LAREN - Het nieuwe uniform van Drum & Showband MCC is gisteren bij de taptoe op het kermisterrein getoond. Op de muziek van 'Rood' van Marco Borsato werd het bestbewaarde geheim van Laren eindelijk onthuld.

De leden van de A-band werden voor de gelegenheid in een bus vanaf de Schering en Inslag naar het kermisterrein gereden. Zodoende bleef het geheim ook bewaard totdat het terrein werd betreden.

Slobkousen
De kenmerkende riem en de slobkousen zijn gebleven, maar de kleuren zijn omgekeerd ten opzichte van het oude uniform dat sinds 1987 werd gedragen. Het jasje is nu rood en de broek blauw.

Ook het uniform dat in 1971 werd gepresenteerd had een rood jasje en een blauwe broek. In dat uniform behaalde MCC veel successen en was het ook te zien in de film van Bert Haanstra.

Applaus
Tijdens de presentatie zat Frans Smits, die samen met zijn broer Eric het bedrijf van hun vader voortzet, op de tribune en kon zo live meemaken dat het uniform een groot applaus kreeg van het in groten getale aanwezige publiek.

Vervolgens gaf MCC nog een optreden waarin muziekstijlen gedurende het 85-jarige bestaan van de vereniging centraal stonden. "Een mooie taptoe, een mooie presentatie en een fantastische avond met mooi weer", aldus voorzitter Erwin van den Berg van MCC.

Het oude uniform dat bijna 30 jaar gedragen is.

Uit de krant