De variant met een halte laag bij de A27.
De variant met een halte laag bij de A27.

Eemnes draagt twee varianten halte HOV voor

Algemeen

EEMNES - De gemeente Eemnes heeft vanmorgen twee varianten aangedragen voor de halte van de HOV aan de Laarder kant van de A27. Het gaat om een verbeterde versie van de Sprey/vd Berg-variant en een versie waar de halte laag dicht bij de A27 ligt.

"De scherpe bocht is nu uit de Sprey/vd Berg-variant gehaald, zodat deze comfortabeler is. Deze variant is alleen 20-25 seconden langzamer dan de variant die de provincie ooit heeft bedacht, maar dat valt nog wel binnen de normen. Veder is deze variant een stuk goedkoper", aldus wethouder Niels Rood.

A27
De andere optie die Eemnes in heeft gebracht is er een waar de halte laag bij de A27 ligt, achter de afrit. "Het nadeel is dat je verder moet lopen en met een voetgangersbrug of helling over de afrit moet en het talud op. Maar dat is aan de Eemnesser kant ook zo", gaat Rood verder.

Deze variant is 11 seconden sneller dan de oorspronkelijk geplande halte van de provincie en ongeveer gelijk in kosten. Rijkswaterstaat gaat deze oplossing nog goed bekijken, maar lijkt hiermee wel te kunnen leven.

Provincie
"Op 27 juni zal ik een en ander nog met de raad bespreken, maar het is nu aan de provincie om te beslissen welke variant zij nu uiteindelijk wil gaan toepassen. Op 13 juli is er weer een overleg met de Stuurgroep HOV en verwacht ik dat bekend wordt wat het gaat worden."

De eerste variant van de provincie kon niet op draagvlak rekenen van de bevolking en de raad. Daarom zijn de alternatieven ingebracht door Eemnes. Het is nu de vraag of de provincie voor snelheid kiest of voor lagere kosten.

Uit de krant