Dochter Andrea en Brita halen herinneringen op aan de tijd dat cameraman Anton van Munster met Bert Haanstra samenwerkte.
Dochter Andrea en Brita halen herinneringen op aan de tijd dat cameraman Anton van Munster met Bert Haanstra samenwerkte.

Herinneringen ophalen aan Bert Haanstra

Cultureel

LAREN - Filmregisseur Bert Haanstra, bekend van films als 'Fanfare', 'Alleman' en 'Bij de Beesten af', zou vorige vorige week honderd jaar geworden zijn. Bij alle films die hij zelf produceerde was Anton van Munster zijn vaste cameraman.

Zijn vrouw Brita van Munster woont nog steeds in Laren. Samen met dochter Andrea van Munster haalt zij herinneringen op aan de bijzondere samenwerking tussen Anton en Bert.

Venstertje
Andrea maakt een venstertje met beide duimen en wijsvingers en kijkt er doorheen. "Dat was een gebaar dat mijn vader vaak maakte om zich voor te stellen hoe een achtergrond er op de film uit zou zien", vertelt ze.

Cameraman Anton van Munster doet zijn eerste filmervaring op in de scheepsbouwhal van De Vries-Lentsch in Amsterdam, waar De Groene Draeck, het privéjacht van de koninklijke familie, is gebouwd.

Bedrijfsfilms
"Anton maakte daar bedrijfsfilms en heeft ook de bouw van het jacht gefilmd", memoreert Brita. "Jammer genoeg is die film zoek."

Zelf leerde zij haar man kennen in 1968 na zijn filmopleiding in Rome en de opnames van de bekende Haanstrafilms 'Fanfare', 'Alleman' en 'De stem van het water'.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant