Afbeelding

Kunstproject Knowing me, Knowing you geopend

Cultureel

LAREN - Burgemeester Elbert Roest heeft vanmorgen samen met 120 kinderen het kunstproject Knowing me, Knowing you in Singer Laren geopend.

In het kunstproject Knowing Me, Knowing You brengt kunstenares en kunstdocente Anne de Vilder haar Nederlandse en buitenlandse leerlingen bij elkaar. Singer Laren toont het resultaat van deze ontmoeting.

Startpunt
Het startpunt van het project vormden de meisjes Maxime van College De Brink in Laren en Kamar uit een internationale schakelklas (ISK).

ISK bereidt kinderen van 12 tot 17 jaar voor op een opleiding in het Nederlands regulier onderwijs. Een groot deel van de leerlingen van de ISK is vluchteling en komt direct uit oorlogsgebied.

Dagboek
In een gezamenlijk dagboek vertelden de meisjes elkaar over hun dagelijks leven. Zij kenden elkaar voor de start van dit project niet.

De verhalen en tekeningen uit het dagboek zijn samengevoegd in een droomjurk. Deze wordt geëxposeerd samen met 120 houten mensfiguren, die gemaakt zijn door leerlingen van College De Brink en ISK. Voor de beeldjes namen zij ofwel zichzelf ofwel hun held als uitgangspunt.

Portretten
Op de wand is een selectie te zien uit een serie portretten van de kinderen, gefotografeerd door Anne de Vilder. Door de werken van de kinderen samen te voegen vervagen grenzen en worden verhalen inwisselbaar. Persoonlijke ervaringen blijken universele ervaringen.

Knowing me, Knowing you is vanaf vandaag tot en met 28 augustus in Singer Laren te bekijken.

Uit de krant