Afbeelding

Bevalling in bad in Tergooi

Bedrijven

Blaricum - Ietsje minder pijn, ietjes minder stress. Tergooi biedt zwangere vrouwen nu de mogelijkheid in bad te bevallen.

Sinds afgelopen week is een van de verloskamers op locatie Blaricum hiervoor verbouwd en toegerust met een medisch bevalbad. Een bevalling in bad verloopt meer ontspannen en minder stressvol. Warm water onderdrukt het pijngevoel op een natuurlijk manier, meldt het ziekenhuis.

De verloskamer met bad wordt in principe gebruikt voor zwangere vrouwen die hebben aangegeven graag in bad te bevallen. Dit is mogelijk voor zowel poliklinische als medische bevallingen. De (eerstelijns) verloskundige, klinisch verloskundige of gynaecoloog bespreekt met de vrouw en haar partner of bevallen in bad tot de mogelijkheden behoort en in welke fase van de bevalling het bad dan gebruikt wordt. Het is niet mogelijk de verloskamer met bad te reserveren.

Veel vraag
Bevallen in bad was in Tergooi voorheen wel mogelijk, maar de toekomstige moeder moest dan wel zelf een 'huurbad' regelen. Dat is nu dus niet meer nodig. Op informatieavonden is het medische bevalbad al aangekondigd. Joyce Broodwinner van Tergooi verwacht dat veel vrouwen voor deze manier van bevallen zullen kiezen. Jaarlijks worden in Tergooi meer dan 2000 kinderen geboren.

Uit de krant