De opening van Happy Home in 2015.
De opening van Happy Home in 2015. Foto Bob Awick
Hoe is het met...

'De bewoners zijn gelukkig in Happy Home'

Cultureel

EEMNES - Angélina Bloemberg is een van de initiatiefnemers van Woongroep Happy Home, waar kinderen met een verstandelijke handicap met de nodige begeleiding zelfstandig kunnen wonen. In onze serie 'Hoe is het met...?' kijkt ze enthousiast naar wat er allemaal al bereikt is.

"De bewoners zijn gelukkig in Happy Home", zegt Bloemberg, moeder van een van de bewoners en bestuurslid beslist. "Alle bewoners kunnen het goed met elkaar vinden en soms zelfs zo goed dat zij nu een stelletje zijn. Het belangrijkste vinden wij als ouders dat onze kinderen zichzelf kunnen zijn. Verliefd zijn hoort daarbij. We hebben alleen wel afgesproken dat iedereen zijn eigen appartement aanhoudt. Het is niet de bedoeling dat de groep groter wordt omdat er om die reden een appartement vrijkomt."

Wezen stappen
"Het is zowel voor ons als ouders als voor onze kinderen fijn dat ze nu op zichzelf kunnen wonen, zonder te vereenzamen. Mijn zoon is afgelopen jaar naar The Voice of Holland en Funpop geweest. Ook is een aantal jongeren een keer met de teamleden wezen stappen in Amersfoort. Geloof me, als zij nog thuis hadden gewoond, was dat er echt niet van gekomen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant