Afbeelding
Foto's Bob Awick
Achter de schermen

'Wij doen alles wat met metaal te maken heeft'

Bedrijven

BLARICUM - Midden in het dorp in Blaricum ligt aan de Brinklaan een grote berg met staal en staat een grote kraan. Hier zit Staalconstructiebedrijf Jan van den Bergh. In de serie 'Achter de schermen bij...' vertelt eigenaar Hendrik-Jan van den Bergh wat het bedrijf doet en waarvoor je bij hem terechtkunt.

"Kort gezegd doen wij alles wat met metaal te maken heeft, of het nu een opdracht is van één euro of een miljoen. Dat maakt ons ook bijzonder vergeleken met andere staalconstructiebedrijven. Veel bedrijven doen alleen die kleine opdrachten of alleen die grote. Wij doen alles", zegt Hendrik-Jan.

"Die kleine opdrachten proberen we zo veel mogelijk op de zaterdag te doen. Dan kunnen mensen komen, repareren we het of maken we het, betalen ze en kunnen ze meteen weer weg. Doordeweeks zitten we vaak zo volgepland, dan kunnen we zoiets niet altijd even tussendoor doen."

Tomtom instellen
"We werken zes dagen per week, van 6.00 tot 18.00 uur. Dat is om het simpel te houden. We zitten op de Brinklaan 6, dus dat hele rijtje is heel makkelijk te onthouden. Ik begin al vroeger. Ik zeg weleens tegen de jongens dat we het hier samen doen, maar dat ik aan het stuur zit. Ik moet dan nog de tomtom instellen en dergelijke. Zij vormen de motor, de accu, de versnelling, noem maar op en samen kunnen we rijden. Dat begrijpen ze wel."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant