Cival Jansen start samen met zijn broer Jorick in oktober een nieuw concept in 't Meenthuis.
Cival Jansen start samen met zijn broer Jorick in oktober een nieuw concept in 't Meenthuis.

Nieuwe eigenaar 't Meenthuis

Bedrijven

BLARICUM - De broers Cival en Jorick Jansen openen in oktober een nieuw concept in het leegstaande restaurant 't Meenthuis in de Blaricummermeent.

Het nieuwe restaurant, de naam is nog niet bekend, krijgt een groot terras en zal een groot aanbod krijgen voor kinderen om te spelen. "Wij hebben hier de ruimte en er is in de wijk nog groeipotentie'', aldus Cival Jansen over de kansen. 

Kriebelen
Voor restaurantliefhebbers in de regio zijn de broers geen onbekende. Zes jaar geleden namen ze al Proeverij de Open Keuken in Hilversum over en bouwden dit restaurant verder uit. Drie jaar geleden begon het opnieuw te kriebelen bij de broers en gingen ze op zoek naar een geschikte plek voor de lancering van een tweede concept.

"Wij hebben daar echt de tijd voor genomen en zijn gaan zoeken naar een locatie in heel groot Gooi. Wij hebben mooie plekjes gezien, sommige waren helaas al bezet. Uiteindelijk konden wij hier beginnen", vertelt Jansen. De vorige eigenaar sloot de deuren immers in december en sindsdien staat het restaurant leeg.

Kindvriendelijk
Het restaurant moet een mix worden van verschillende doelgroepen. "Zowel jonge gezinnen als dagjesmensen en zakelijke gasten kunnen hier terecht. Het moet echt een ontmoetingsplek worden."

Een belangrijke rol in het nieuwe restaurant zal de ruimte voor kinderen worden. "Het wordt geen kinderrestaurant, maar wel kindvriendelijk. Op de begane grond is een speciale ruimte voor de kleintjes. De oudere kinderen kunnen zich boven vermaken in de filmzaal en de gamehoek en we zetten daar een hele grote teken- en knutseltafel neer."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant