Het sjouwen van de balen gebeurt al decennialang bij familiebedrijf Van der Wardt in Laren. (foto: Collectie Van der Wardt)
Het sjouwen van de balen gebeurt al decennialang bij familiebedrijf Van der Wardt in Laren. (foto: Collectie Van der Wardt)
Achter de schermen

Familiebedrijf Van der Wardt bijna 80 jaar een begrip in Laren

Bedrijven

LAREN - Het BELNieuws kijkt in deze speciale zomerserie 'Achter de schermen bij ...' mee met verschillende bevlogen ondernemers in Blaricum, Eemnes en Laren. Deze week lopen we mee met de Gebroeders Van der Wardt in Laren.

"Mijn vader, Henk van der Wardt, heeft het bedrijf in tuin- en dierenbenodigdheden in 1937 overgenomen van de molenaarsfamilie Calis. Na de oorlog heeft hij deze boerderij gekocht, waar we nu nog steeds huisdiervoeding en alles voor de tuin verkopen", vertelt Jan van der Wardt.

Water
Als tienjarige liep hij al in de winkel rond om te bezemen en het voer te wegen dat in die tijd nog in grote, zware jutezakken zat. Bij slecht weer kwam het geregeld voor dat de zaak dreigde vol te lopen met water.

"Als kleine jongen stond ik dan midden in de nacht op om de put dicht te stoppen. Toen ik 14 jaar was, kwam ik echt in de zaak", blikt hij terug. "Dat was in 1963 en ik heb niet anders gedaan totdat ik vier jaar geleden met pensioen ging."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant